Nieuws » Jack Dorsey, CEO Twitter en betaalbedrijf Square: “Het internet verdient een eigen (crypto)valuta”

Jack Dorsey, CEO Twitter en betaalbedrijf Square: “Het internet verdient een eigen (crypto)valuta”

Jack Dorsey, oprichter en CEO van zowel Twitter als betaalbedrijf Square, ziet bitcoin voorbestemd om de standaardvaluta van het web te worden.

Consensus

Tijdens de Consensus conferentie in New York, een van de belangrijkste events die deze maand veel cryptobeleggers en geïnteresseerden naar zich toe weet te trekken, liet Dorsey weten onverminderd vertrouwen te hebben in crypto’s.

De conferentie, die afgelopen maandag begon, gaf een podium aan zo’n 250 influencers en cryptokenners. Dat aantal sprekers komt neer op een verdrievoudiging ten opzichte van vorig jaar. Meer dan 4000 aanwezigen hingen dan ook aan de lippen van mannen en vrouwen als Dorsey.

  bitcoin meester  

Bitcoin

Dorsey omarmt het idee dat het internet een standaardmunt verdient. Hij weet alleen niet of het de bitcoin wordt, maar dat hoopt hij wel. Zijn geloof erin is in ieder geval onverminderd, zo gaf hij aan.

Dorsey: “I don’t know whether it will be Bitcoin or something else, but I’m a huge fan and appreciate the technology and principles behind it. We’re going to have a native currency that can be global, that was invented on the internet, evolved on the internet, critiqued on the internet and developed on the internet. It’s going to happen”

Square

Binnen Square blijken de meningen verdeeld, waarbij ook mensen van het hoger management dat niet zo zien. Dorsey ziet die verdeeldheid binnen het betaalbedrijf niet als iets slechts, maar iets wat juist zorgt voor een gezonde discussie.

Dorsey: “We have a lot of healthy skepticism in the company and a lot of people were certainly skeptics of this technology. There is still a lot of skepticism, and still a lot of debate and disagreements and fights, but that is where the magic happens”

De omarming van bitcoin binnen Square is geen gegeven want zowel David Viniar, voormalig Goldman Sachs CFO en Larry Summers, voormalig US Treasury secretary maken onderdeel uit van haar board. Twee mannen die vuistdiep in de huidige gevestigde financiële orde zitten.

Bronnen: Coindesk, Reuters, QZ

Foto: Flickr / JD Lasica

Inschrijven nieuwsbriefNieuw Bitcoin Journaal over: Bitcoin, het Lightning Network en de maatregelen van De Nederlandse Bank

 

 

 

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Bitcoin update: Prijs rond $10.375, millennials vol aan de crypto, BTC versus dollar

Arnold Hubach

‘Oplichters gebruiken extensies voor stelen bitcoin’, aldus Casa-CEO

Wessel Simons

Noord-Koreanse bitcoin hackers van $2 miljard targets voor Amerika

Robin Heester

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder