Ad Clicks : Ad Views :

Chinese producenten van bitcoin mining rigs gaan voor miljardenbeursgangen

/
/
/
176 Views
Spread Your Crypto Love

Canaan Creative, de op een na grootste producent van bitcoin mining rigs, liet gisteren weten een beursgang te doen in Hongkong. Het Chinese bedrijf probeert daarmee naar verluidt 1 miljard op te halen.

Daarmee zou het de eerste officiële IPO zijn (niet te verwarren met ICO) gerelateerd aan crypto dat zoveel geld op weet te halen. De beursintroductie zal naar verwachting al in juli plaatsvinden.

Toeval

Canaan Creative staat bekend om haar massaproductie aan bitcoin mining chips, de zogenaamde application-specific integrated circuits (ASIC’s), onder de merknaam Avalon. Het bedrijf komt na het eveneens Chinese Bitmain als ’s werelds grootste leverancier van bitcoin mining rigs.

Het toeval wil dat Bitmain, een bedrijf dat vooral cryptomijnbouwfaciliteiten in Europa en Canada ontwikkelt, gisteren aankondigde dat het een financieringsronde van 110 miljoen dollar in Circle leidt. Circle is de bekende Amerikaanse crypto exchange en wallet service dat op steun mag rekenen van niemand minder dan Wall Street zakenbank Goldman Sachs.

Een ander toeval, het Chinese Ebang, een andere toonaangevende ASIC-maker die eerder de beurs van Shenzhen verliet, is ook al bezig met een beursgang in Hongkong, waar ook zij 1 miljard dollar op wil halen.

Naarmate China zijn controle over de cryptomijnbouwindustrie verscherpt, verschuift de aandacht van China’s belangrijkste spelers dus steeds meer naar het buitenland (Hongkong betreft een Speciale Bestuurlijke Regio van China, waarin tot 2047 niet dezelfde wetten gelden als in het communistische China).

Lucratief

De filing gisteren door Canaan aan de beurs van Hongkong geeft daarnaast aan hoe lucratief het maken van bitcoin mijnbouwhardware is. Het bedrijf bleek vorig jaar een omzet te generen van 204 miljoen dollar. Dat betrof een 27-voudige stijging ten opzichte van twee jaar daarvoor. De winst in 2017 kende zelfs een stijging van meer dan 230 keer ten opzichte van 2015.

Vorig jaar verkocht Canaan in totaal 294.523 Avalon ASIC’s, een verdrievoudiging ten opzichte van een jaar geleden. Vooral de VS en Zweden bleken vorig jaar de belangrijkste overzeese markten. Wat ook aangeeft hoezeer de prijzen van die mining hardware tig maal over de kop is gegaan.

Bronnen: Bloomberg, Reuters

Foto: Flickr / Nathan11466

Inschrijven nieuwsbriefAdvertisements
Http://www.bitcoinmagazine.nl
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ledger Nano S voor slechts €79!

Nieuwe partner: Hodler Company

Contentpartner: Cyber Capital

Cryptics actie: Win een Lambo!

Actie: gratis Tokenbox tokens

Nieuwe partner: Tokenbox.io

ACTIE Digital Florins!

Maandactie: schrijf je in en win een HODL cap!

Partner: Dentacoin

Deze start-up uit Maastricht bouwt aan een blockchain-oplossing voor uw tandarts, de Dentacoin (persbericht)

Nieuwe contentpartner

Nieuwe mediapartner: Coinpost.jp

This div height required for enabling the sticky sidebar


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
nl_NLDutch
nl_NLDutch