Nieuws » Franse overheid verlaagt belasting op cryptovaluta’s van 45 naar 19 procent

Franse overheid verlaagt belasting op cryptovaluta’s van 45 naar 19 procent

De Franse overheid gaat het belastingtarief voor de winst uit cryptovaluta’s wijzigen van een huidig tarief van 45 procent naar 19 procent.

Winst op roerende zaken

Op 26 april besloot de Raad van State dat de winsten die voortvloeien uit cryptovaluta’s als winst op “roerende goederen” moet worden beschouwd. Daarmee komt het uit op een lager belastingtarief dan momenteel van toepassing is.

Toch kan het met extra sociale belastingen in Frankrijk uiteindelijk oplopen tot 36,2 procent.

Voorheen werden winsten uit de verkoop van cryptovaluta’s voornamelijk bestempeld als industriële en commerciële winsten (BIC), en in sommige gevallen als niet-commerciële winsten (BNC).

Deze classificaties hebben geleid tot belastingtarieven tot 45 procent voor de rijkste belastingbetalers. Met een bijkomende algemene sociale zekerheidspremie in Frankrijk van 17,2 procent kwam het reële rentepercentage uit op liefst 62,2 procent.

Onder de definitie van ‘roerende zaken’ vallen goederen die kunnen worden vervoerd, zoals auto’s, vliegtuigen, sieraden en octrooien of auteursrechten. Aangezien deze classificatie nu betrekking op cryptovaluta’s zal hebben, zal er een forfaitair tarief van 19 procent van toepassing zijn.

Daarmee valt het belastingpercentage over de gehele linie lager uit.

François Villeroy de Galhau

Eerder sprak de gouverneur van de Franse centrale bank zich uit over cryptovaluta’s.

François Villeroy de Galhau, merkte op dat er “internationaal geharmoniseerde antwoorden” nodig zijn om met deze markten om te gaan. Hij onderstreepte ook het belang van het bevorderen van een verbinding tussen de traditionele bankwereld en het crypto-ecosysteem.

In februari was het Galhau die samen met de Franse minister van Financiën Bruno Le Maire en Duitse collega’s een brief schreven aan de G20 met het verzoek cryptocurrencies een item te maken op de top.

De ambtenaren riepen het Internationaal Monetair Fonds (IMF) op een rapport te schrijven aangaande financiële stabiliteit en de potentiële implicaties van de technologie. Zij herhaalden ook het belang van gezamenlijke stappen in de richting van grensoverschrijdende regelgeving.

Uiteindelijk zal er in juni meer duidelijkheid komen aangaande mogelijk internationale regulering.

Bronnen: News BTC, Coin Telegraph

Foto: Flickr / K Λ X I I I

Inschrijven nieuwsbriefNieuwe Podcast aflevering: Bitcoin maximalisten aan de tokens op Ethereum, een 'nieuwe' Satsohi en meer

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Bitcoin update: BTC rond $10.400. Forks van bitcoin verliezen steeds meer terrein

Arnold Hubach

Bitcoin in Gaza: ‘Doorsnee Palestijnen gebruiken BTC meer dan Hamas’

Robin Heester

‘Bitcoin (BTC) prijsstijging komt door retail-beleggers’, zegt Winklevoss-duo

Wessel Simons

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder