Nieuws » HTC ontwikkelt smartphone met ondersteuning voor blockchaintechnologie

HTC ontwikkelt smartphone met ondersteuning voor blockchaintechnologie

De Taiwanese smartphonefabrikant HTC komt met een nieuwe blockchain-smartphone. De nieuwe HTC Exodus krijgt onder meer een universeel ingebouwde hardware-wallet voor cryptomunten. Ook overweegt HTC om de telefoon te verkopen tegen cryptovaluta.

HTC Exodus

De HTC Exodus is vergelijkbaar met andere Android-smartphones van HTC. Het verschil is dat de telefoon is ontworpen om gedistribueerde en op de blockchain gebaseerde apps te ondersteunen.

Volgens HTC is de smartphone bedoeld voor mensen die privacy belangrijk vinden. Gegevens van gebruikers worden gedecentraliseerd opgeslagen met behulp van de blockchain in tegenstelling tot een cloud onder beheer van een bedrijf.

Exodus-hoofdontwikkelaar Phil Chen: “Through Exodus, we are excited to be supporting underlying protocols such as Bitcoin, Lightning Networks, Ethereum, Dfinity, and more. We would like to support the entire blockchain ecosystem, and in the next few months we’ll be announcing many more exciting partnerships together”

Consensus

Chen deelde zijn visie voor de Exodus op de grote Consensus blockchainconferentie in New York. Hij gaf aan dat hij gelooft dat een smartphone die werkt met blockchain een inspiratiebron kan zijn voor een nieuwe golf van gedecentraliseerde systemen, vergelijkbaar met de opkomst van pc’s die de weg baande voor de ontwikkeling van het internet.

Het betreft overigens geen primeur. Sirin Labs kondigde een aantal maanden geleden al de smartphone genaamd Finney aan, genoemd naar de overleden cryptograaf Hal Finney, die vaker in verband wordt gebracht met de bedenker van de bitcoin: Satoshi Nakamoto. Dat toestel komt later dit jaar uit en gaat 999 dollar kosten.

https://youtu.be/FlD1c2WsglY

Naar de datum van uitgifte en prijs van de HTC Exodus moet vooralsnog worden gegokt.

Bronnen: The Next Web, Mashable

Foto: Flickr / Sharon Hahn Darlin

Inschrijven nieuwsbriefNieuwe Podcast aflevering: Bitcoin voorraad, koers en Ripple!

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Rakuten start met handel in bitcoin | Nieuws omtrent Ethereum | Live met Fomoflash

Fomoflash

Rakuten start met handel in bitcoin (BTC), ethereum (ETH) en bitcoin cash (BCH)

Wessel Simons

Bitcoin stijgt richting $10.700, Binance lanceert blockchainproject ‘Venus’

Wessel Simons

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder