Monero (XMR) populair voor cryptojacking

‘Cryptojacking’ is één van de grote problemen rondom cryptocurrency’s op dit moment. Voor het mijnen van cryptomunten is computerkracht nodig en voor het leveren van arbeid kun je kleine hoeveelheden cryptocurrency’s verdienen.  Met cryptojacking infecteren hackers computers om zo in het geheim jouw pc voor hen te laten werken.

Cryptojacking als verdienmodel

Volgens een rapport van de Briste National Crime Agency (NCA) en de National Cyber Security Centre (NSSC) genaamd ‘The Cyber Threat to UK Business’ gaat cryptojacking een belangrijk verdienmodel worden. In februari werd bijvoorbeeld Tesla’s website geïnfecteerd, bezoekers werden ongewild onderdeel van het mining netwerk van Monero (XMR). Er zijn ook legitieme manieren voor website-eigenaren om gebruik te maken van cryptojacking: wanneer je jouw bezoekers netjes vraagt of zij hun computerkracht in willen zetten om jou te helpen is dat geen probleem. Zo kun je bijvoorbeeld mensen aanbieden dat ze geen advertenties meer zien als ze voor jou Monero mijnen.

Monero (XMR) is populair

Coinhive wordt gebruikt om websites te infecteren om Monero (XMR) te mijnen. Coinhive is een programma dat gebaseerd is op JavaScript. XMR legt al vanaf het begin de focus op privacy, hierdoor zijn betalingen en kwaadwillende moeilijk te traceren. Meer dan driehonderdvijftig websites zijn besmet. Met name websites in de Verenigde Staten kampen op dit moment met dit probleem, maar het is een wereldwijd fenomeen.

 

Bron: CCN
Foto: Flickr

Inschrijven nieuwsbrief 

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!