Nieuws » New York Stock Exchange maakt plannen voor cryptobeurs

New York Stock Exchange maakt plannen voor cryptobeurs

De New York Stock Exchange (NYSE) wil een eigen cryptobeurs opzetten. De grootste aandelenbeurs ter wereld wil volgens de New York Times onder andere Goldman Sachs en Nasdaq te snel af zijn.

New York Stock Exchanges goes crypto

Volgens de New York Times is een dochterbedrijf van de NYSE bezig met het opzetten van een online platform waar investeerders bitcoin kunnen kopen en verkopen. Dat blijkt uit e-mails die in handen zijn gekomen van de krant uit New York. Ook zijn er vier anonieme bronnen vanuit de organisatie van de New York Stock Exchange die dit bevestigen.

NYSE gaat de concurrentie aan

De cryptocurrencymarkt is al erg competitief en daar wordt de laatste tijd nog een schepje bovenop gedaan. Niet alleen grote startups als Binance en Coinbase, die nu de dienst uit maken op het gebied van cryptoruilbeurzen, hebben interesse in de cryptowereld. Na wat terughoudendheid zijn nu ook grote instanties overstag. Eerder liet Goldman Sachs al weten bezig te zijn met het aanbieden van bitcoin futures en ook de Nasdaq heeft aangegeven interesse te hebben in het opzetten van een cryptobeurs.

Voor het eerst grote interesse

De CEO van LedgerX, Paul Chou, geeft in een interview aan dat er voor het eerst enorme interesse is in de cryptomarkt vanuit de traditionele hoek. Hij was eerder werkzaam voor Goldman Sachs en zegt tegenover de New York Times dat de tijd voor mainstream adoptie nu daar is: “We zijn er eindelijk. Er was eerst gezonde scepsis, maar nu zijn er veel en grote instituten bijzonder geïnteresseerd in cryptocurrency. ”

Bron: CCN
Foto: Flickr

Inschrijven nieuwsbrief 

Nieuwe Podcast aflevering: Bitcoin voorraad, koers en Ripple!

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Bitcoinplatform Bakkt wil graag een crypto-licentie van staat New York

Job Nijsen

Facebook Coin lijkt echt in de maak: $1 miljard voor stablecoin

Robin Heester

Futures – en custodianplatform Bakkt opnieuw vertraagd tot medio april

Marloes van der Scheer

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder