mining » Apple verbiedt bitcoin mining op onder meer iPhones

Apple verbiedt bitcoin mining op onder meer iPhones

Apple gaat apps verbieden die cryptovaluta minen. Volgens Apple heeft het minen van cryptovaluta een negatieve invloed op de gebruikservaring, het proces vraagt te veel van onder meer de batterij en de snelheid van haar besturingssystemen.

Om te voorkomen dat mining apps negatieve invloed hebben op de gebruikservaring van Apple producten als iPhones, iPads én Mac computers, heeft Apple nu een totaalverbod ingesteld op apps die fysiek op Apple apparaten crypto valuta minen.

Mining

Mining is in principe niet meer dan het oplossen van ingewikkelde algoritmes door een computer. Maar om echt winstgevend te minen heb je een computer nodig met geavanceerde hardware en enorm veel rekenkracht.

Normale telefoons, tablets, laptops en computers kunnen de mining-processen moeilijk aan. Ze worden snel warm, accu’s worden leeggezogen en het apparaat wordt trager omdat het te druk bezig is met het oplossen van die moeilijke algoritmes.

Gebruikers hebben volgens Apple niet door hoeveel dit van een toestel vraagt en komen vervolgens met klachten over batterijduur of traagheid bij Apple.

App Store

App ontwikkelaars mogen daarom geen apps meer publiceren in de App Store waarmee crypto valuta gemined kan worden. Eerder verwijderde Apple al een app waarin gebruikers meer functionaliteit kregen in ruil voor het laten minen van crypto valuta.

Apps waarmee je valuta in de cloud kan minen blijven wel toegestaan. Hierbij laat je namelijk andere apparaten voor je minen. Ook apps voor crypto wallets, digitale portemonnees waarin crypto geld opgeslagen kan worden, blijven gewoon toegestaan.

Apple verwijderde een paar jaar geleden ook cryptocurrency-apps zoals Coinbase uit de App Store, maar later werden die toch weer toegestaan. Coinbase is daarbij nog steeds een van de populairste apps op dit gebied.

Bronnen: Apple Insider, Coin Desk, FX Street

Foto: Flickr / Tyler

Inschrijven nieuwsbriefNieuwe Podcast aflevering: Bitcoin maximalisten aan de tokens op Ethereum, een 'nieuwe' Satsohi en meer

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Chainalysis lanceert dienst om bitcoin-transacties op te sporen

Marvin Kroon

Bitcoin (BTC) analyse: Gaat de koers dit weekend de $10.650 opzoeken?

Redactie

Deze 4 altcoins presteren (op dit moment) beter dan bitcoin (BTC)

Wessel Simons

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder