Nieuws » Chinese president Xi noemt blockchaintechnologie economische doorbraak

Chinese president Xi noemt blockchaintechnologie economische doorbraak

De Chinese president Xi Jinping erkende het potentieel van de blockchaintechnologie in een toespraak afgelopen week. Het bijzondere daaraan: voor het eerst gebeurde dat in het openbaar. De Chinese staatstelevisie gaf daarnaast aan dat de economische waarde van de blockchaintechnologie 10 maal groter is dan het internet.

Een nieuwe industriële revolutie

Sprekend op een jaarlijkse terugkerende conferentie bij de Chinese Academy of Sciences gaf hij vorige week maandag aan dat de blockchaintechnologie een kritiek deel uitmaakt van een naderende technologierevolutie. Een die China aan zou moeten grijpen om mee te komen als economische wereldmacht.

Xi Jinping gaf aan: “Ever since the start of the 21st century, a new generation of industrial revolution is substantially reshaping the global economic structure … with artificial intelligence, internet of things and blockchain constantly making application breakthroughs”

China ziet blockchain wel zitten

Hij merkte verder op dat China op nationaal niveau high standard laboratoria op zal tuigen, dat onderzoek en ontwikkeling van de technologie-infrastructuur zal moeten bevorderen. Dit om de economische concurrentie op wereldniveau voor te kunnen blijven.

Xi Jinping gaf verder geen details hoe blockchain ingezet zou moeten worden. Toch mag het bijzonder nieuws heten dat de grote man van China zo positief staat ten opzichte van de technologie.

Enkele dagen voor zijn openbare optreden gaf de centrale administratieve tak van de Chinese overheid al in een officieel schrijven aan dat de blockchaintechnologie als zijnde bijzonder belangrijk moet worden bestempeld.

Eerder gaf de Chinese Raad van State al orders aan de Guangdong regio, een vrijhandelszone, om de ontwikkeling en toepassing van blockchains te versnellen, dit als onderdeel van de economische hervormingen van de regio.

Groter dan het internet

In het 13e vijfjarenplan voor de economische ontwikkeling van het land, dat loopt van 2016 tot 2020, heeft de Chinese Raad van State het concept van de blockchain zelfs meegenomen als onderdeel van de informatietechnologiehervormingsstrategie.

Gisteren kwam China Central Television (CCTV), de belangrijkste door de Chinese staat gesteunde omroep, nog eens met de opmerking dat de economische waarde van blockchain 10 maal groter is dan die van het internet.

Dat zijn nog eens uitspraken.

Bronnen: Xinhua Net, Coin Desk

Foto: Flickr / APEC 2013

Inschrijven nieuwsbriefNieuwe Podcast aflevering: Bitcoin maximalisten aan de tokens op Ethereum, een 'nieuwe' Satsohi en meer

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Cryptopia zet teruggave bitcoin en crypto klanten in gang

Marvin Kroon

Geloof in bitcoin en koers daalt | Onthulling Satoshi Nakamoto | Impact Bakkt op bitcoin prijs

Fomoflash

Shapeshift CEO Erik Voorhees: ‘Handelsvolume drastisch lager vanwege KYC maatregelen’

Marloes van der Scheer

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder