Cryptogigant Binance maakt handel in euro’s mogelijk

Een van de grootste ruilbeurzen, Binance, is druk bezig met het implementeren van fiat. Straks kunnen ook euro’s worden omgezet, naast de opties BTC, ETH, BNB en USDT.

Binance

Ondanks dat Binance nog redelijk jong is, begonnen in juli 2017, bouwen ze enorm hard om ervoor te zorgen dat ze een goed platform neerzetten. Binance heeft een vestiging geopend op Malta dat zich bezig gaat houden met deze implementatie. Ze hopen dan ook al aan het einde van dit jaar trading met euro’s mogelijk te maken. Binance zal daarin de eerste echte grote exchange zijn die deze service aan gaat bieden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Waarom is dit nu zo bijzonder?

De meeste exchanges bieden alleen maar de optie om van crypto naar crypto te ruilen. Met andere woorden moet er eerst ergens anders crypto’s aangekocht worden voordat er op bepaalde beurzen handel gedreven kan worden.

Het is daardoor niet makkelijk geld er uit te halen zonder daarbij een derde partij te gebruiken. Met de nieuwe zet van Binance kun je straks dus eenvoudiger even in en uitstappen, zonder dat je een transactie hoeft te doen. Een stuk sneller, eenvoudiger en goedkoper.

Nu gebruiken velen nog de optie USDT of TUSD, een stablecoin met een link naar de dollar. Sommigen zetten daar hun vraagtekens bij, mede omdat het een cryptocurrency is. Met deze zet van Binance zou dit zomaar overbodig kunnen worden.

Bron: Bloomberg

Inschrijven nieuwsbrief


    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...