Dit is HET moment om bitcoin te kopen, aldus de CEO van Pantera Capital

Volgens Dan Morehead, oprichter van Pantera Capital – een van de grootste hedgefondsen op de cryptovalutamarkt – is dit HET moment om Bitcoin te kopen.

Aantrekkelijk instapmoment

Hij gaf tegen CNBC aan dat beleggers van het moment gebruik moeten maken nu de prijzen nog laag liggen. Volgens hem zit er bijzonder veel in het vat, want zodra de grote jongens de markt betreden gaat de prijs “skyhigh”.

De prijzen van cryptovaluta daalden dit jaar met maar liefst 65 procent. De meeste munten koersen dus op een bijzonder aantrekkelijk niveau, aldus Morehead.

Over de markt op het moment had Morehead het volgende te zeggen: “In our view, all cryptos are very cheap right now. [It’s] much cheaper to buy now and participate in the [price] rally as it goes. Take Bitcoin for example, in mid-December, prices reached $19,600 but have since declined in 2018. BTC dipped below the $6,000 mark in February, the lowest since November 2017. Presently, the number one cryptocurrency is hovering around $7,500”

bitcoin meester

239 procent

Als tip voor beleggers gaf Morehead aan dat er een bruikbare technische indicator is, dat aangeeft wat het beste moment is om bitcoins te kopen. Als volgt: wanneer de munt het 200-daags voortschrijdend gemiddelde doorbreekt en je op die dag koopt, en vervolgens een jaar later zou verkopen, je op een gemiddeld rendement uitkomt van liefst 239 procent.

Volgens de CEO van Pantera heeft deze specifieke indicator zich de afgelopen zes jaar vijf keer laten gelden. Morehead gaf verder aan dat cryptocurrencies zelden goedkoop worden, in vergelijking met hun lange termijn gemiddelde.

Regulatie

In commentaar op regelgeving gaf hij te kennen dat het een goede ontwikkeling mag heten voor de markt. Het geeft een volwassenwording aan van de markt en zal enkel leiden tot grotere adoptie. Hij is het verder niet eens met de gedachte dat institutionele beleggers terugdeinzen om te investeren in crypto’s, als gevolg van de vertraging bij het ontstaan van een concreet reguleringskader. Volgens hem zijn institutionele beleggers al sinds 2013 actief op de markt, en die groep is enkel groeiende.

Augur

Op de vraag naar wat zijn favoriete munt van het moment is kwam hij met Augur op de proppen. Volgens Morehead gaat de op ethereum gebaseerde DApp, die later deze zomer live gaat, laten zien hoe nuttig dergelijke DApps kunnen zijn.

Bron: CNBC

Foto: Flickr

Inschrijven nieuwsbriefMis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!