John McAfee gaat voor Amerikaans presidentschap in 2020

Cryptoliefhebber John McAfee staat weer eens in de schijnwerpers. Hij heeft aangekondigd om zich in 2020 kandidaat te stellen voor het presidentschap van de VS.

Politiek

Het is de tweede keer dat de bekende zakenman en oprichter van het bekende en gelijknamige antivirusprogramma zich met de politiek bemoeit.

Ondanks de steun van de cryptogemeenschap verloor McAfee in een eerdere poging uiteindelijk de race om de nominatie voor de Libertarian Party van Gary Johnson, voormalig gouverneur van Nieuw-Mexico. McAfee gaf aan dat hij ditmaal, mocht de partij hem niet steunen, hij onafhankelijk zal opereren.

Libertarisme

Het Libertarisme is een beweging die verschillende leerstellingen samenbrengt, variërend van linkse tot rechtse standpunten, maar één element gemeen hebben: het scepticisme over het bestaan van een centrale autoriteit. Een van de krachten van cryptovaluta’s als bitcoin is natuurlijk dat een centrale overkoepelende organisatie, zeg de derde partij, overbodig wordt gemaakt.

Verscheidene libertariërs promoten het gebruik van cryptovaluta’s omdat het een kans biedt om de beperkingen en de controle van centrale organen, zoals het bankwezen en de overheid, te overstijgen.

Geen kans

Niets lijkt John McAfee tegen te houden zijn controversiële standpunten te presenteren. De nominatie zou hem een ideaal platform bieden om zijn voorliefde voor de cryptogemeenschap breder uit te dragen. Het gaat McAfee dan ook niet om daadwerkelijk president te worden, maar om een bredere adoptie van crypto’s te bewerkstelligen.

John McAfee is zich er 100 procent van bewust dat zijn kandidatuur voor het presidentschap van de VS in 2020 geen echte kans biedt. Hoewel andere partijen, dan de democratische en republikeinse partij, zich kandidaat mogen stellen is het politieke systeem in de VS sinds de 18e eeuw gemonopoliseerd door de democratische en republikeinse partij.

Funfact: Bij de oprichting van de VS waren er enkel de Federalisten en de Democratisch-Republikeinse partij. Sinds 1852 hebben enkel de Democraten dan wel de Republikeinen de Amerikaanse verkiezingen gewonnen. Geen enkele andere partij kwam sindsdien in aanmerking. Opvallend uiteraard dat beide partijen dezelfde roots kennen.

Funfact #twee: McAfee blijft bij het standpunt dat hij zijn edele delen op zal eten mocht bitcoin niet naar 1 miljoen dollar gaan. Zijn overtuiging in de kracht van de cryptovaluta blijft onverminderd, want hij staat uiteraard niet te springen het daadwerkelijk te doen.

Bron: Ethereum World News

Foto: Flickr / Darron Birgenheier

Inschrijven nieuwsbriefDisclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!