Nieuws » Onderzoek ING naar cryptovaluta’s: Interesse zal verdubbelen

Onderzoek ING naar cryptovaluta’s: Interesse zal verdubbelen

Onderzoeksbureau Ipsos heeft namens ING Bank B.V. onderzoek uitgevoerd naar de perceptie van cryptovaluta’s. Daarbij zijn 15 landen meegenomen in Europa, de VS en Australië. Per land werden zo’n 1.000 mensen ondervraagd, behalve Luxemburg (500). Het totaal aantal respondenten kwam uit op 14.828.

Verdubbeling

De interesse in crypto’s zal volgens het onderzoek, dat in maart werd uitgevoerd, gaan verdubbelen. Slechts negen procent van de correspondenten heeft op dit moment zelf cryptovaluta’s. 25 procent van hen verwacht echter in de toekomst wel in crypto’s te investeren.

Het hoogste percentage crypto-eigenaren kwamen de onderzoekers tegen in Turkije. Daar bezit liefst 18 procent van de respondenten digitale valuta. Het laagste percentage treffen we aan in Luxemburg, waar de teller op 4 procent staat. Nederland staat met 7 procent onder het Europese gemiddelde van 9 procent eigenaarschap.

Volgens het onderzoek van Ipsos en ING, heeft 66 procent van alle Europeanen ooit van cryptovaluta’s gehoord. Waarbij zij crypto’s vaak als een risicovollere investering zien dan fiatgeld, vastgoed of de beurs.

  bitcoin meester  

Grote groep zeer optimistisch

35 procent is het ermee eens dat crypto de toekomst is van online geld besteden. In turkije ligt dat aantal zelfs op meer dan 50 procent. 35 procent is bovendien ook op de semi-korte termijn zeer optimistisch. Dat percentage verwacht namelijk dat cryptovaluta’s de komende 12 maanden in waarde zal gaan stijgen. Mannen in Europa blijken verder een grotere interesse te hebben dan vrouwen. 13 procent van de eigenaren is man tegen 6 procent vrouw. Daarbij is de grootste groep eigenaren (16 procent) tussen de 25 en 34 jaar.

Ook opvallend: Nederland is het land waarbij de meeste respondenten, 44 procent, aangeven nooit in crypto’s te investeren. Het Europees gemiddelde ligt op de 29 procent die dat nooit van plan zijn. Het onderzoek zal meerdere keren per jaar herhaald gaan worden, zodat de interesse in blockchain en cryptovaluta’s uitvoerig in kaart kan worden gebracht.

Bron: ING

Foto: Flickr

Inschrijven nieuwsbriefDon't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Edward Snowden ziet Bitcoin als uitkomst in strijd tegen Amerikaanse overheid

Arnold Hubach

Bitcoin (BTC) rond $10.225, is het tijd voor meer actie?

Altcoinbase

5 tips om je emoties met Bitcoin en andere cryptomunten de baas te zijn

Arnold Hubach

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder