Persbericht: dit zijn de 7 genomineerde Blockchain-startups bij de verkiezing van de Best Dutch ICO

Persbericht – De Blockchain Innovation Conference die op 7 juni plaatsvindt bij Rabobank in Utrecht maakt vandaag bekend wie de zeven genomineerde Nederlandse startups zijn bij de verkiezing van Best Dutch ICO (*Initial Coin Offering).

Best Dutch ICO

De winnaar wordt aanstaande donderdag 7 juni bekend gemaakt tijdens de Blockchain Innovation Conference, op het hoofdkantoor van Rabobank in Utrecht. Moderator van de verkiezing van Best Dutch ICO is Richard Kastelein, een wereldvermaarde ICO-adviseur. Alleen in Nederland gevestigde ICO’s die aan specifieke criteria voldoen, zijn toegelaten. Een intern comité heeft de deelnemende startups geselecteerd op basis van hun whitepaper, teamsamenstelling, business-model, haalbaarheid en mate van professionaliteit.

Vincent Everts, Conference Director van BIC18: “Wij zijn uitermate trots op het sterke deelnemersveld. De Nederlandse Blockchain-startups hebben het laatste jaar een inhaalslag gemaakt en dat zie je terug in de kwaliteit van de ICO’s. Dan heb ik het niet over de financiële kant van het verhaal, maar met name over de potentie van de achterliggende technologie die de startups aan het ontwikkelen zijn.”

Dit zijn de 7 genomineerde startups/projecten:

Attrace is een gedecentraliseerd affiliate marketing-platform dat clicks op advertenties registreert en audit middels volledig zelf ontwikkelde Blockchain-technologie. De startup zorgt voor transparantie en attributie bij affiliate marketing, met als resultaat compleet vertrouwen in de juistheid van de clicks.

Careerchain is een non-profit die beoogt een ‘open industry standard’ te worden om je carrièregeschiedenis mee te delen. Werkzoekenden hoeven slechts eenmaal hun profiel in te vullen en ze kunnen overal solliciteren. Maar ze blijven wel altijd de controle houden met wie ze hun gegevens delen en hun profiel wordt nimmer eigendom van een particulier bedrijf.

Fissacoin wil de huidige betaalmarkt op events en festivals transformeren door het aanbieden van een op tokens gebaseerd betaalsysteem voor de evenementenindustrie. Daar heeft zowel de organisator als de consument baat bij, want de transactiekosten voor de betaling gaan omlaag en het wordt eenvoudiger om producten te kopen tijdens events.

iCasting, een full service online castingbureau dat talent en opdrachtgevers koppelt zonder casting fees, heeft de Talent Token uitgegeven. Daarmee wil het bedrijf de casting-industrie op zijn kop zetten door de talenten en opdrachtgevers volledige controle te geven over hun profieldata en financiële transacties.

MijnVastgoed.nl is een online vastgoedplatform dat beleggingspanden wil aanbieden aan het grote publiek dat middels Blockchain kan participeren in een deel van die beleggingswoningen. Via de tokens verwerven de deelnemers recht op een deel van de meerwaarde na een eventuele verkoop.

Trustier is een platform dat de betrouwbaarheid meet in een organisatie of een individu door middel van het toewijzen van Trustcoins als teken van vertrouwen. Op basis van het aantal coins dat ontvangen of opgenomen wordt, wijst Trustier de mate van vertrouwen toe, de zogeheten Trust Tier.

Tykn is een bijzondere startup, opgericht door de ‘onzichtbare man’ Tey El-Rjula. Vanuit het AzC in Zeist is hij een startup begonnen die vluchtelingen zonder papieren voorziet van een digitale identiteit door middel van Blockchain-technologie. Hij werkt inmiddels onder andere samen met het Rode Kruis.

* Een ICO betreft een uitgave van een virtuele munt (een crypto-token) om een startup te financieren die Blockchain-technologie ontwikkeld. De term is analoog aan de IPO (Initial Public Offering, ofwel beursgang) en wordt ook wel eens aangeduid als “token sale”.

Over Blockchain Innovation Conference

Blockchain Innovation Conference wordt voor de vijfde keer georganiseerd en wordt gehouden in Utrecht op het hoofdkantoor van de Rabobank. Vincent Everts is de conference director en dagvoorzitter. Hij is trendwatcher, software ondernemer, veelgevraagd spreker over cryptocurrency & blockchaintechnologie. Hij is tevens oprichter van Crypto Investment Summit en Dag van de Crypto.

Het programma van BIC18 combineert plenaire sessies met keynote sprekers, fireside chats en panels met zes verschillende tracks: business & finance, overheidsdiensten, de energiesector, identiteit, technologische ontwikkelingen en ICO’s. Partners van BIC18 zijn Rabobank, IBM, KPMG, Bitfury en HPE.

Het thema van #BIC18 dit jaar is ‘Blockchain: From Proof of Concept to Real World Solutions’. Bij de Rabobank in Utrecht komen decision-makers van startups, corporates en overheden bij elkaar om de radicale veranderingen te bespreken die Blockchain-technologie mogelijk maakt. Speciale gast is Prins Constantijn van Oranje-Nassau, speciaal gezant bij StartupDelta en in die hoedanigheid vurig pleitbezorger van Nederland als voorloper in Blockchain-technologie.

 

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address