ripple » Ripple’s XRP heeft potentieel om wereldwijde standaard te worden, aldus CEO SBI Holdings

Ripple’s XRP heeft potentieel om wereldwijde standaard te worden, aldus CEO SBI Holdings

Yoshitaka Kitao, CEO van SBI Holdings – een van de meest toonaangevende financiële dienstverleningsgroepen en blockchainsupporters van Japan, gaf op de Japan Blockchain Conference aan dat Ripple’s XRP de potentie heeft om de “Global Standard” van de wereld te worden.

Japan Blockchain Conference

Yoshitaka Kitao was gastspreker op de Japan Blockchain Conference, Japan’s grootste blockchainconferentie, en gaf aan groot voorstander te zijn van XRP. Daarnaast gaf hij te kennen dat het gebruik ervan voor een efficiëntere wereld kan zorgen. De Japan Blockchain Conference werd bijgewoond door bijna 10.000 bezoekers en meer dan 100 bedrijven van over de hele wereld. SBI Holdings is al sinds 2016 in samenwerking met en geïnvesteerd in Ripple. Samen gaan ze er van uit dat de blockchaintechnologie, maar ook XRP, een fundamentele kracht in het globale bankwezen zal worden.

SBI Holdings

Volgens SBI Holdings heeft Ripplenet een duidelijke use case, is het sneller, goedkoper en beter schaalbaar dan welke andere digitale activa dan ook. Oftewel het antwoord dat de wereldwijde bankensector vandaag de dag nodig heeft. In het kader van haar joint venture met Ripple, genaamd SBI Ripple Asia, lanceerde zij een consortium van 61 banken die XRP gebruiken voor zowel binnenlandse als grensoverschrijdende betalingen. Ripple heeft een specifieke visie en speelt een sleutelrol in het succes dat innovatieve financiële dienstverleners als SBI Holdings kennen in het implementeren van de Ripple-technologie.

Adoptie

Naast SBI Holdings weet het een flink aantal grootbanken achter zich te scharen. In november 2017 kondigde Ripple aan dat ook Axis Bank in India, Standard Chartered in Singapore en RAKBANK in de Verenigde Arabische Emiraten RippleNet zullen gaan gebruiken om snelle, frictieloze grensoverschrijdende betalingen te versturen.

Ripple CEO Brad Garlinghouse: “The world’s largest banks have been the first to adopt Ripple’s technology, and the network effect from our customer base is accelerating”

Lees hier wat David Schwartz, chief cryptographer bij Ripple, te vertellen had over XRP en ripple in een exclusief interview met Bitcoin Magazine Nederland.

Bron: Coingape

Foto: Flickr

Inschrijven nieuwsbrief 

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Hoppa, Bitcoin weer boven de $10.000!

Fomoflash

Ripple ‘dumpte’ $533 miljoen XRP in 2018, koers hapert in 2019

Wessel Simons

Bitcoin en Libra van Facebook breken cryptodebat open in Amerika

Job Nijsen

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder