Vermogensbeheerder Fidelity nog dieper in de crypto’s

Fidelity is de op drie na grootste vermogensbeheerder ter wereld, met 2,4 biljoen dollar (2.400 miljard) onder beheer. Enkel BlackRock, Vanguard Asset Management en State Street Global Advisors zijn groter. PIMCO, JP Morgan, Goldman Sachs (en wat al niet) – al deze partijen hebben wat dat betreft het nakijken. Geen kleine jongen dus, dat Fidelity.

Crypto

Fidelity Investments lijkt nu op zoek te zijn naar nieuwe medewerkers die producten kunnen ontwikkelen voor of gebaseerd op cryptovaluta’s. Een teken dat de vermogensbeheerder nog serieuzer is in haar plannen “iets” met cryptovaluta te doen.

Voor een grote conservatieve financiele firma was Fidelity er sowieso al vroeg bij. Zij zag vorig jaar al de mogelijk disruptieve kracht van cryptovaluta’s als bitcoin en ook de kracht van de blockchaintechnologie in zijn algemeenheid.

CEO Abby Johnson sprak vorig jaar zelfs tijdens het grote “Consensus” crypto event in New York, een van de grootste cryptoconferenties ter wereld.

Advertenties voor nieuw medewerkers in de cryptospace zouden erop kunnen duiden dat Fidelity nog dieper wil in de wereld van bitcoin, ethereum en blockchains.

Een advertentie sprak over een “systems engineer. To help engineer, create, and deploy a Digital Asset Exchange to both a public and private cloud”

Een andere advertentie gaf aan dat Fidelity op zoek was naar iemand die zogeheten “custodian services” op kan zetten voor bitcoin en andere digitale valuta.

Een woordvoerder van Fidelity gaf aan: “It’s no secret that we are actively exploring cryptocurrencies, including Bitcoin and other digital assets in our Blockchain Incubator at Fidelity”

Cryptomining

Dat het Fidelity menens is aangaande cryptovaluta wisten we al een tijd. Vorig jaar werd namelijk al bekend dat de vermogensbeheerder aan het minen geslagen was!

Johnson: “I love this stuff . . . and what the future holds. I’d like to think that huge new markets and products will be built on these open platforms”

https://twitter.com/BullyEsq/status/1004404245825839106

Fidelity Investments liet in augustus weten dat cliënten ook aanhoudingen in bitcoin en andere cryptovaluta via Fidelity’s website kunnen beheren. Daarnaast: het personeel van Fidelity kan al maanden in de kantine de broodjes gehakt met bitcoin betalen.

Bronnen: IPE, Barrons, Business Insider

Foto: Flickr / Ken Lund

Inschrijven nieuwsbriefMis niks meer!
Invalid email address