Analist Jan Robert Schutte (Crypto Academy): “Ultiem koopmoment voor bitcoin en cryptomunten”

Het is een ultiem moment om in bitcoin of cryptovaluta te stappen en in porties (bij) te kopen, aldus Jan Robert Schutte, ICO-adviseur en cryptotrader bij Crypto Academy. Schutte: "Vorig jaar zaten we langs 2.000 dollar en nu op 6.000 dollar. Pak wat geld, stop wat in bitcoin en enkele altcoins. Diversifieer met je positie en leg je gradueel je kapitaal in. Bijvoorbeeld op een niveau 6.000 dollar eenderde, op 5.700 dollar eenderde en op een lager punt eenderde van je inleg."

Bitcoin

Bitcoin staat op 6.282 dollar nu, ongerekend 5.400 euro. De afgelopen 24 uur is de munt met 1,3 procent toegenomen. De afgelopen week is er sprake van een min van 5 procent. Er is nu voor 92,6 miljard euro in bitcoin gestoken en bitcoin heeft een marktaandeel van 43%. Er zijn nu 17,1 miljoen stuks gemijnd, waarmee er nog 3,9 miljoen stuks nog resten om de totale voorraad te vervolmaken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

"Geen complot, de markt doet zijn werk"

Er wordt gezegd dat er in de markt veel marktmanipulatie aan de gang is. Schutte gelooft niet dat dit op grote schaal gebeurt. "Ik ben geen complotdenker. De markt is de markt, ik geloof daar niet zo in. Er is gewoon veel onzekerheid, onder meer door enkele hacks van ruilbeurzen. Het is relatief goedkoop nu als je vergelijkt met eind vorig jaar. Geldt ook voor ethereum, dat kan naar 1.000 dollar. Bitcoin is nummer een en is digitaal goud, bitcoin is de kern van je portfolio en ethereum wordt veel gebruikt als platform voor Initial Coin Offerings. Je kunt ook denken aan een C20 fonds, een indexfonds van circa 20 cryptovaluta."

ICO-markt

Ook wijst Schutte erop dat ondanks het onzekere sentiment het kapitaal dat naar de ICO-markt vloeit, juist groeit. Coindesk berichtte eerder in april dat er . Daarmee is er meer kapitaal opgehaald dan vorig jaar.

Analist Jan Robert Schutte (Crypto Academy):

Crypto Market Update met Jan Robert Schutte van Crypto Academy

Lees meer over:
altcoinsBitcoin nieuws

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...