Arthur Stolk van Icoinic, een 24-uurs crypto trading desk: “Met regelgeving gaan pensioenfondsen beleggen in cryptovaluta”

Aan het Amsterdamse Beursplein 5 zitten tegenwoordig ook de nodige cryptobedrijven. Een van deze bedrijfjes is Icoinic, dat onder meer 24/7 cryptohandelsdesk bestiert. Ceo en oprichter Arthur Stolk duidt de cryptovalutamarkt tijdens het afgelopen Crypto Economy event. Stolk en zijn mannen zitten continu met hun neus op de marktgrafieken en zijn mild positief over de marktvooruitzichten. Stolk: "We zien signalen dat de markt aan het aantrekken is. We trachten steeds de markt te verslaan met onze analyses en trades. Er is regelgeving nodig voordat grotere partijen zoals Nederlandse pensioenfondsen in cryptovaluta te gaan beleggen. Zodra institutionele beleggers instappen, kan de markt sterk aantrekken."

ICO-markt

Hij ziet ook dat goede projecten op dit moment te weinig kapitaal kunnen aantrekken, omdat de markt tot nu toe redelijk in de slop zit. Cijfers wijzen overigens uit het kapitaal dat naar zogenaamde Initial Coin Offerings is gevloeid in vergelijking met vorig jaar met enkele miljarden dollars is gestegen. Stolk: "We hebben wel geïnvesteerd in ICO's zoals Solve.Care en Safeguard en we zijn in gesprek met een nieuwe ICO die actief is in de retailindustrie."

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...