Bitcoin scepticus Peter Schiff tegen Joe Rogan: bitcoin zal hard dalen

De befaamde Bitcoin scepticus Peter Schiff was voor de derde keer te horen in de podcast Joe Rogan Experience, van Joe Rogan. Hij maakte van deze gelegenheid gebruik om bitcoin, ’s werelds populairste gedecentraliseerde munt, wederom af te kraken.

Schiff meent dat bitcoin nog een lange weg naar beneden voor zich heeft, en voorziet prijzen van 1000 dollar of lager. In hetzelfde gesprek haalt hij uit naar een eerder debat tussen hem en de CEO van Shapeshift.

Peter Schiff bij de Joe Rogan Experience

De Joe Rogan Experience (JRE), nodigde bitcoinscepticus Peter Schiff nogmaals uit. Niet zo verwonderlijk; want elke keer als de mannen samen zijn, wordt de podcast goed beluisterd. Ondertussen hebben al meer dan twee miljoen mensen de gedachte van Peter Schiff, over de bubbel van bitcoin en andere cryptocurrency, beluisterd.

Hoewel bitcoin ook wel het nieuwe goud wordt genoemd legde Schiff uit waarom dat juist het argument is om bitcoin te verkopen; het betreft enkel digitaal goud. Schiff: “Het heeft vergelijkbare eigenschappen als goud, maar dat het is wiskundig niet fysiek, wat betekent dat het uiteindelijk geen echte bruikbare waarde kent.”

Debat met Shapeshift CEO Erik Voorhees

Over het eerdere debat met Shapeshift CEO Erik Voorhees: “Technisch gezien verloor ik het debat, maar ik denk dat het gemanipuleerd is”

Hij heeft het daarbij over het debat over bitcoin, georganiseerd door The Soho Forum, in New York City eerder deze maand. Hij verweet zijn verlies aan het grote pro-bitcoin publiek. Ook denkt hij dat er mensen verteld werd te liegen in een peiling aangaande ware gevoelens over crypto, waardoor zijn nederlaag verzekerd was. Voorhees kreeg een groter percentage van het publiek achter zich, waardoor hij het debat won.

De bubbel

Schiff noemt bitcoin al jaren een bubbel, en voorspelde wederom de dood van bitcoin en andere cryptocurrency. Hij denkt zelf dat een groot deel van de mensen in cryptocurrency voorbestemd is om financieel flink de boot in te gaan, ondanks de gestegen prijs tot ruim boven de zevenduizend dollar.

Rogan volgde met de vraag; “.. denk je dat de koers lager gaat?” Schiff bevestigde enthousiast, terwijl hij vervolgde “Het zal blijven dalen, tot 1000 dollar en lager. En dat zal nog voor heel veel problemen gaan zorgen”.

Een crash zal velen wakker schudden

Misschien wel het meest opvallende punt van Schiff was dat, wanneer bitcoin flink gaat dalen er veel mensen veel geld zullen verliezen, de overheid hard zal optreden. De angst is dat een dergelijke crash en de reacties die daaruit volgen door de overheid, het brede publiek zal bewijzen hoe vrije markten en het kapitalisme het best gediend zijn middels regulering.

Hij is van mening dat dit juist de “gebrekkige fiat-valuta’s” zal ondersteunen, het tegenovergestelde gekeken naar de reden waarom mensen in crypto’s geïnvesteerd zijn. Een horror-scenario voor de cryptofanaten, zo is Schiff van mening.

Bron: Bitcoin.comDisclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel en gemakkelijk

Maak een gratis account aan bij Coinmotion en betaal slechts 0,1% commissie voor jouw bitcoin in de eerste maand.

Maak nu een gratis account aan!