bitmex btc futures bitcoin koers arthur hayes prijs 2019

BitMEX breekt record: 1 miljoen bitcoins verhandeld binnen 24 uur

Bitcoin Mercantile Exchange (BitMEX), een handelsplatform uit Hong Kong dat bitcoin futures verhandeld, heeft laten weten dat er op 24 juli op het platform voor meer dan 1 miljoen bitcoin verhandeld is binnen 24 uur. Niet eerder werd er op een handelsplatform zoveel bitcoin verhandeld in één enkele dag.

Enorme groei in volume

Tijdens de afgelopen bitcoin rally steeg het volume aanzienlijk. De grotere handelsplatforms kenden deze week dagelijks een volume van meer dan 5 miljard dollar. BitMEX beweert daarbij een nieuw record te hebben neergezet; 1 miljoen bitcoin binnen 24 uur.

Voorheen lag het dagelijks volume gemiddeld rond de 800.000 miljoen bitcoin. BitMEX kende ook een gecombineerd dagelijks volume van alle cryptotrades van 1 miljard dollar. Ook daarmee behaalde zij een record, het betreft immers het eerste platform die die mijlpaal behaalde.

BitMEX

Arthur Hayes, De CEO van BitMEX zei het volgende in een persbericht: “The astronomical surge in trading volume, coupled with the steadily rising price of bitcoin, is reflective of the market’s increasingly sophisticated understanding of the potential of bitcoin to redefine global markets”

Opmerkelijk: BitMEX verhandeld niet aan klanten in de VS en is gevestigd in Hong Kong. Dat mag extra bewijs heten gekeken naar de claim dat Aziatische handelaren de afgelopen bitcoin rally aanvoerden.

CEO hoopt op een daling naar 5.000 dollar

Het sentiment in de markt is weer aan het bijtrekken na al het positieve nieuws, nu er steeds meer bronnen aangeven dat Bitcoin-ETF aanvragen worden uitgesteld of zelfs afgewezen. De markt ziet daarop weer een negatiever sentiment tegemoet.

Er zijn echter nog altijd mensen die positief blijven en menen dat de afgelopen stijging geen tijdelijke stijging betreft. Hayes is echter wat pragmatischer. In een gesprek met CNBC gaf hij aan dat voor een nieuw hoogtepunt we idealiter eerst zouden dalen tot 5.000 dollar of lager.

Hayes: “I would like to see us test $5000 to really see if we’ve put a bottom in. If that holds then we can rally to $50,000 by year end”

Hij is niet de enige met deze mening, ook andere analisten pleiten voor een terugkeer naar een lager niveau om de bodem van bitcoin te verstevigen en het marktsentiment werkelijk om te laten slaan.

Bron: Bitcoinist

Inschrijven nieuwsbriefDisclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!