overname » Blockchainstartup TRON neemt BitTorrent over voor 140 miljoen dollar

Blockchainstartup TRON neemt BitTorrent over voor 140 miljoen dollar

TRON heeft aangekondigd dat het officieel het in San Francisco gevestigde softwarebedrijf BitTorrent heeft overgenomen.

Overname

BitTorrent bevestigde geen details maar wel dat de overname een feit is. TRON zou volgens onbekende bronnen zo’n 126 miljoen dollar in contanten hebben betaald. Het totale bedrag aan transacties aangaande de deal zou 140 miljoen dollar betreffen.

TRON is gevestigd in Peking en San Francisco en werkt hard aan de totstandbrenging van een gedecentraliseerd internet en bijbehorende infrastructuur.

Als gevolg daarvan creëerde het TRX, een cryptovaluta voor de gehele entertainment industrie. TRON verwacht van haar TRX dat het een betaalmiddel zal worden voor content op haar netwerk.

  bitcoin meester  

BitTorrent

Het BitTorrent-protocol is een communicatieprotocol voor het delen van bestanden op basis van een peer-to-peernetwerk. Het zag in 2001 het levenslicht. BitTorrent heeft wereldwijd meer dan 100 miljoen actieve gebruikers en beschikt over een van de best beoordeelde apps op Google Play.

Daarnaast heeft het andere producten, waaronder BitTorrent Play (iOS), uTorrent Web en desktop clients voor PC en Mac.

Met de overname zal BitTorrent gaan opereren vanuit TRON’s nieuwe vestiging in San Francisco, tegenwoordig het middelpunt in activiteiten voor een wereldwijde marktexpansie van het bedrijf.

Decentralisatie

De divisie zal TRON’s bedrijfsontwikkeling en partnerschappen ondersteunen maar tegelijkertijd haar visie nastreven als ’s werelds grootste gedecentraliseerde ecosysteem.

Justin Sun, oprichter en CEO van TRON: “The BitTorrent acquisition embodies TRON’s “All-In Decentralization” strategy. TRON and BitTorrent share the same vision for a decentralized Web. I believe BitTorrent will gain new life from integrating into the TRON ecosystem, and TRON will continue BitTorrent’s protocol legacy”

Sun werkte vroeger bij de derde cryptovaluta gekeken naar marktkapitalisatie Ripple (XRP). Verder werken er bij TRON veel ervaren blockchain-liefhebbers, vroeger in dienst bij de Chinese internetgiganten Alibaba, Tencent en Baidu.

Bron: TechCrunch, Variety

Foto: Flickr / Kiyonobu Ito

Inschrijven nieuwsbriefNieuw Bitcoin Journaal over: Bitcoin, het Lightning Network en de maatregelen van De Nederlandse Bank

 

 

 

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Aandeel via blockchain uitgeven? Neufund krijgt goedkeuring in Liechtenstein

Arnold Hubach

Bitcoin update: Prijs rond $10.375, millennials vol aan de crypto, BTC versus dollar

Arnold Hubach

Carola van Guarda Wallet: ‘Crypto loans zijn heel groot op dit moment’

Arnold Hubach

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder