Nieuws » Chinees blockchainfonds ter waarde van 1,5 miljard dollar opgezet

Chinees blockchainfonds ter waarde van 1,5 miljard dollar opgezet

Nanjing blijkt een investeringsfonds ter waarde van 10 miljard yuan (1,5 miljard dollar) te hebben opgezet om de blockchaintechnologie en een op tokens-gebaseerde economie te bevorderen.

  bitcoin meester  

Nanjing

De Chinese stad Nanjing is de hoofdstad van de provincie Jiangsu. Gedurende verschillende periodes was het de hoofdstad van China. Het ligt in een van de dichtstbevolkte gebieden ter wereld en al tien eeuwen lang betreft het het rijkste deel van China. Nanjing wordt gerekend tot de “regio” Jiangnan. In deze regio wonen 90 miljoen mensen, waarvan 80 miljoen in steden. Het produceert ongeveer 40 procent van China’s BNP. Het ligt in het oosten van het land en is een van de vier historische hoofdsteden van het land (de andere zijn Peking, Luoyang en Xi’an). Vandaag de dag is het de locatie van een van ’s werelds grootste binnenhavens.

Zhongguancun Blockchain Industry Alliance

Alibaba, een van ’s werelds grootste technologiebedrijven, koos Nanjing in oktober 2017 als hoofdkwartier van haar mijnbouwactiviteiten in cryptovaluta. De stad stimuleert bedrijven die werkzaam zijn met de blockchaintechnologie actief om zich fysiek in de stad te vestigen. Het gemeentelijke fonds werd opgericht in samenwerking met de Zhongguancun Blockchain Industry Alliance (ZBIA), waarvan verschillende overheidsinstellingen deel uitmaken. Yuandao, voorzitter van de ZBIA, kondigde het initiatief aan tijdens de Industrial Public Chain Summit, die ook werd bijgewoond door Luo Qun, plaatsvervangend secretaris van de lokale communistische partij.

UDAP

Een van de eerste projecten die voor het fonds in aanmerking komen zou UDAP zijn. UDAP betreft volgens eigen zeggen een universeel gedecentraliseerd activaplatform dat bouwt aan een Internet van Activa. Het helpt gebruikers gedecentraliseerde toepassingen te maken dat werkelijke activa vertegenwoordigt in de vorm van tokens.

Booming industrie

Ondanks het verbod op vele aspecten van de crypto-industrie, groeit en bloeit de blockchaintechnologie in China met grote steun van de Chinese overheid. De South China Morning Post meldde vorige week dat er het afgelopen jaar meer dan 16.000 bedrijven werden opgezet die gebruik maken van de blockchain. Lokale overheden in het hele land moedigen de sector middels financiële prikkels aan. Zowel in de stad Sjanghai als Shanxi, Henan, Guangzhou, Guyyang en Hangzhou. Naar verluidt had dit jaar 41 procent van alle Chinese startups die met succes financiering rond hebben weten te krijgen iets te maken met de blockchaintechnologie.

Bronnen: Finance Magnates

Foto: Flickr / Kevin Dooley

Inschrijven nieuwsbriefMeepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op Facebook, Twitter of Telegram.

Gratis Nieuwsbrief!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchainsGerelateerde berichten

Lightning Mobile App is live. Vliegensvlug betalen met bitcoin (BTC)?

Robin Heester

Winklevoss-tweeling vindt Bitcoin prijs laag: ‘BTC is goedkoop tot het goud inhaalt’

Redactie

Bitcoin handelsplaats op de grens helpt Venezolaanse vluchtelingen

Marloes van der Scheer

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder

Blijft GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.