Nieuws » Crypto industrie krijgt officiële status in Zuid-Korea

Crypto industrie krijgt officiële status in Zuid-Korea

De crypto-industrie krijgt in Zuid Korea officiële status, middels een classificatie van verschillende crypto elementen. De financiële waakhond van het land staat daarnaast op het punt regelgeving aangaande blockchainconcepten te versoepelen. Ook blijken Zuid Koreaanse banken voor bijna 2 miljard dollar aan cryptovaluta’s aan te houden.

Classificatie

De Zuid-Koreaanse regering definieert nu tien categorieën, waaronder het blockchainsysteem, gedecentraliseerde applicaties en crypto exchanges. Details van de nieuwe classificatie zullen later deze maand worden gepubliceerd.

De centrale bank van Zuid-Korea liet daarnaast weten dat lokale commerciële banken in december voor 1,79 miljard dollar aan cryptovaluta’s aanhielden.

De centrale bank gaf daarbij aan: “The amount of crypto-asset investment is not really big, compared with other equity markets, and local financial institutions’ exposure to possible risks of digital assets is insignificant. Against this backdrop, we expect crypto-assets to have a limited impact on the South Korean financial market”

Vergeleken met de som van alle institutionele beleggingen, vertegenwoordigden de cryptovaluta’s 8 procent van de ruwweg 23 miljard dollar die door brokers in Zuid-Korea wordt beheerd, aldus Yonhap Nieuws. Het is het enige land ter wereld dat dit soort cijfers uitgeeft. Op dit moment blijkt uit lokale statistieken dat ongeveer 13 tot 20 procent van de Zuid-Koreanen op de een of andere manier cryptovaluta’s in bezit heeft.

Zwitserland

Technologisch geavanceerde landen, zoals Zuid-Korea, moeten betrokken blijven om vooruitgang te blijven boeken. Samsung blijkt daarbij onlangs lid te zijn geworden van de Ethereum Enterprise Alliance, nog een positief teken vanuit het Aziatische land.

Verder positief nieuws uit Zwitserland, waar gevestigde crypto-bedrijven hoogstwaarschijnlijk dit jaar al toegang gaan krijgen tot reguliere bankdiensten. Zwitserse banken weigerden tot op heden rekeningen aan bedrijven in de groeiende crypto-industrie maar de politieke wil lijkt aanwezig om dat probleem te tackelen.

Beleidsmakers en financiers werken namelijk nauw samen. Een van hen is Heinz Tännler, financieel directeur van het kanton Zug, de thuisbasis van de Swiss Crypto Valley waar ook Bitcoin Magazine Nederland afgelopen week rondliep tijdens het TechCrunch blockchain event.

In een gesprek met de Financial Times zei Tännler dat hij verwacht dat Zwitserse politici en beleidsmakers obstakels in de komende maanden zullen wegnemen, waardoor cryptobedrijven die in het land zijn gevestigd – net als alle andere bedrijven, gebruik kunnen maken van reguliere bankdiensten.

Bronnen: Bitcoin.com, Cryptovest, Bitcoin Exchange Guide

Foto: Flickr / Marco Verch

Inschrijven nieuwsbriefNieuwe Podcast aflevering: Bitcoin voorraad, koers en Ripple!

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Geloof in bitcoin en koers daalt | Onthulling Satoshi Nakamoto | Impact Bakkt op bitcoin prijs

Fomoflash

McGregor van ShapeShift: ‘Mensen die bitcoin willen verbannen, begrijpen het niet’

Arnold Hubach

Shapeshift CEO Erik Voorhees: ‘Handelsvolume drastisch lager vanwege KYC maatregelen’

Marloes van der Scheer

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder