Crypto industrie krijgt officiële status in Zuid-Korea

De crypto-industrie krijgt in Zuid Korea officiële status, middels een classificatie van verschillende crypto elementen. De financiële waakhond van het land staat daarnaast op het punt regelgeving aangaande blockchainconcepten te versoepelen. Ook blijken Zuid Koreaanse banken voor bijna 2 miljard dollar aan cryptovaluta’s aan te houden.

Classificatie

De Zuid-Koreaanse regering definieert nu tien categorieën, waaronder het blockchainsysteem, gedecentraliseerde applicaties en crypto exchanges. Details van de nieuwe classificatie zullen later deze maand worden gepubliceerd.

De centrale bank van Zuid-Korea liet daarnaast weten dat lokale commerciële banken in december voor 1,79 miljard dollar aan cryptovaluta’s aanhielden.

De centrale bank gaf daarbij aan: “The amount of crypto-asset investment is not really big, compared with other equity markets, and local financial institutions’ exposure to possible risks of digital assets is insignificant. Against this backdrop, we expect crypto-assets to have a limited impact on the South Korean financial market”

Vergeleken met de som van alle institutionele beleggingen, vertegenwoordigden de cryptovaluta’s 8 procent van de ruwweg 23 miljard dollar die door brokers in Zuid-Korea wordt beheerd, aldus Yonhap Nieuws. Het is het enige land ter wereld dat dit soort cijfers uitgeeft. Op dit moment blijkt uit lokale statistieken dat ongeveer 13 tot 20 procent van de Zuid-Koreanen op de een of andere manier cryptovaluta’s in bezit heeft.

Zwitserland

Technologisch geavanceerde landen, zoals Zuid-Korea, moeten betrokken blijven om vooruitgang te blijven boeken. Samsung blijkt daarbij onlangs lid te zijn geworden van de Ethereum Enterprise Alliance, nog een positief teken vanuit het Aziatische land.

Verder positief nieuws uit Zwitserland, waar gevestigde crypto-bedrijven hoogstwaarschijnlijk dit jaar al toegang gaan krijgen tot reguliere bankdiensten. Zwitserse banken weigerden tot op heden rekeningen aan bedrijven in de groeiende crypto-industrie maar de politieke wil lijkt aanwezig om dat probleem te tackelen.

Beleidsmakers en financiers werken namelijk nauw samen. Een van hen is Heinz Tännler, financieel directeur van het kanton Zug, de thuisbasis van de Swiss Crypto Valley waar ook Bitcoin Magazine Nederland afgelopen week rondliep tijdens het TechCrunch blockchain event.

In een gesprek met de Financial Times zei Tännler dat hij verwacht dat Zwitserse politici en beleidsmakers obstakels in de komende maanden zullen wegnemen, waardoor cryptobedrijven die in het land zijn gevestigd – net als alle andere bedrijven, gebruik kunnen maken van reguliere bankdiensten.

Bronnen: Bitcoin.com, Cryptovest, Bitcoin Exchange Guide

Foto: Flickr / Marco Verch

Inschrijven nieuwsbriefDisclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!