Bitcoin Blockchain cryptomunten Nieuws Regulering

Hooggerechtshof India verschuift hoorzitting crypto ban naar 11 september

De Indiase crypto-gemeenschap had vandaag haar ogen gericht op het Indiase hooggerechtshof, aangezien er een uitspraak zou worden gedaan over het verzoek tegen het ingestelde cryptoverbod van de centrale bank.

   
   

Geen antwoorden voorhanden

Maar aangezien de Securities and Exchange Board of India (SEBI) en andere toezichthouders geen antwoorden indienden is de datum van de hoorzitting verschoven naar 11 September 2018.

De lokale crypto-industrie werd de afgelopen maanden aanzienlijk gehinderd door het verbod van de Reserve Bank of India (RBI). Banken mochten cryptogerelateerde bedrijven geen diensten leveren. Vooraanstaande lokale partijen, zoals Zebpay, Coinome en BuyUcoin, schakelden de optie om fiat geld te storten en op te nemen uit.

De hoorzitting was niet alleen belangrijk gekeken naar het oordeel wat er eventueel geveld zou worden, het was vooral ook belangrijk om duidelijk te krijgen wat de houding van de overheid ten opzichte van crypto’s nu eigenlijk is. Terwijl regeringen wereldwijd hun uiterste best doen de crypto markt te begrijpen lijkt men in India zich vooral zorgen te maken over de mogelijkheid voor mensen om geld uit het niets te creëren.

Daarbij lijken regelgevers ietwat verlamt, aangezien ze niet achter kunnen blijven in het effectief reguleren van de handel. Dat zou namelijk betekenen dat zij de boot kunnen missen gekeken naar de potentie die de blockchaintechnologie geeft.

  bitcoin meester  

Hoorzitting

De hoorzitting zou worden gehouden in aanwezigheid van prominente advocaten van de Indiase rechterlijke macht, waaronder opperrechter Dipak Misra. Andere juryleden waren AM Khanwilkar en DY Chandrachud. Ook de procureur-generaal van India (AGI), KK Venugopal, zou volgens de richtlijn van het hof waarschijnlijk bij de hoorzitting aanwezig zijn.

De aanvrager van de hoorzitting, Internet and Mobile Association of India (IAMAI), werd vertegenwoordigd door vooraanstaand senior counsel Mr. Gopal Subramaniam, die eerder de Solicitor General van India van was.

Gopal Subramaniam betoog dat een verschuiving van de hoorzitting door de RBI aangaande de ban op cryptovaluta’s niet alleen een gemiste kans is om nu duidelijkheid te verschaffen, maar ook een verlies voor het land.

Aangezien het verzoekschrift duidelijk zoekende was naar regulering, vond het Hooggerechtshof antwoorden van de SEBI en andere regelgevende instanties te karig. Daarom koos het hof ervoor de datum te verzetten, waarbij regelgevende instanties de komende vier weken de tijd krijgen antwoorden in te leveren alvorens pleidooien kunnen worden gehouden.

Hoewel verlammend voor de industrie is er dus nog steeds hoop voor crypto bedrijven in India, dat de ban in de toekomst opgeheven zou kunnen worden.

Foto: Flickr / Nico Crisafulli

Inschrijven nieuwsbriefMis niks en ontvang de gratis wekelijkste crypto en blockchain nieuwsbrief!

Spread Your Crypto Love

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achterWP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com