New York accepteert bitcoin en bitcoin cash als betaalmiddel, BitPay krijgt licentie

De Amerikaanse cryptobetalingsprovider BitPay (niet te verwarren met BitBay) heeft van de Department of Financial Services (NYDFS) in New York een zogenaamde BitLicense ontvangen.

Met bitcoin en bitcoin cash zakelijk betalen

Hiermee kan BitPay zaken gaan doen met klanten en bedrijven in de staat New York. Dat meldt Cointelegraph op haar site. Bedrijven kunnen bijvoorbeeld bitcoin en bitcoin cash accepteren als betaalmiddel. De toezichthouder NYDFS heeft BitPay doorgelicht op mogelijke witwaspraktijken (Anti-Money Laundering), het volgen van klantregistratie volgens de Know Your Customer procedure en mogelijke digitale veiligheidslekken. Het bedrijf uit Atlanta, in 2011 opgericht door Stephen Pair, slaagde voor deze test.

Alternatief voor fiat geld

De staat New York hanteert één van de strengste regimes voor bedrijven die actief zijn met cryptovaluta. Eerder ontvingen de volgende bedrijven een BitLicense: Square, Genesis Global Trading, bitFlyer USA, Coinbase, XRP II en Circle Internet Financial.

Bitpay is eerder dit jaar een partnership aangegaan met de grootste ruilbeurs van het cryptogekke Zuid-Korea. De joint venture wil concurreren met traditionele bankoverschrijvingen door een volledige betaal – en walletservice voor crypto aan te bieden. In het Aziatische land is het al mogelijk om dagelijkse boodschappen en genotsartikelen af te rekenen met bitcoin, bitcoin cash, dash, monero en andere munten.

Bron: Coin Telegraph

 

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!