Nieuwsberichten » Bitcoin » New York accepteert bitcoin en bitcoin cash als betaalmiddel, BitPay krijgt licentie

New York accepteert bitcoin en bitcoin cash als betaalmiddel, BitPay krijgt licentie

De Amerikaanse cryptobetalingsprovider BitPay (niet te verwarren met BitBay) heeft van de Department of Financial Services (NYDFS) in New York een zogenaamde BitLicense ontvangen.

Met bitcoin en bitcoin cash zakelijk betalen

Hiermee kan BitPay zaken gaan doen met klanten en bedrijven in de staat New York. Dat meldt Cointelegraph op haar site. Bedrijven kunnen bijvoorbeeld bitcoin en bitcoin cash accepteren als betaalmiddel. De toezichthouder NYDFS heeft BitPay doorgelicht op mogelijke witwaspraktijken (Anti-Money Laundering), het volgen van klantregistratie volgens de Know Your Customer procedure en mogelijke digitale veiligheidslekken. Het bedrijf uit Atlanta, in 2011 opgericht door Stephen Pair, slaagde voor deze test.

Alternatief voor fiat geld

De staat New York hanteert één van de strengste regimes voor bedrijven die actief zijn met cryptovaluta. Eerder ontvingen de volgende bedrijven een BitLicense: Square, Genesis Global Trading, bitFlyer USA, Coinbase, XRP II en Circle Internet Financial.

Bitpay is eerder dit jaar een partnership aangegaan met de grootste ruilbeurs van het cryptogekke Zuid-Korea. De joint venture wil concurreren met traditionele bankoverschrijvingen door een volledige betaal – en walletservice voor crypto aan te bieden. In het Aziatische land is het al mogelijk om dagelijkse boodschappen en genotsartikelen af te rekenen met bitcoin, bitcoin cash, dash, monero en andere munten.

Bron: Coin Telegraph

 

Nieuwe Podcast aflevering: Bitcoin voorraad, koers en Ripple!

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Rakuten start met handel in bitcoin | Nieuws omtrent Ethereum | Live met Fomoflash

Fomoflash

Misss Bitcoin over livegang Bakkt, falende obligatiemarkt en BTC koers

Madelon Vos

Bitcoin (BTC) boven $10.700, hele cryptomarkt doet rustig aan

Robin Heester

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder