Nieuws » Onderzoek Wells Fargo: Slechts 2 procent Amerikaanse beleggers heeft bitcoin in bezit

Onderzoek Wells Fargo: Slechts 2 procent Amerikaanse beleggers heeft bitcoin in bezit

Uit een enquête van de Amerikaanse grootbank Wells Fargo blijkt dat slechts twee procent van alle Amerikaanse beleggers bitcoin in bezit heeft.

  bitcoin meester  

Ruimte voor groei

Uit de Wells Fargo/Gallup Investor and Retirement Optimism Index enquête, die in mei werd uitgezet onder beleggers die meer dan 10.000 dollar aan aandelen of obligaties bezitten, blijkt dat in het tweede kwartaal van dit jaar 96 procent wel eens van bitcoin heeft gehoord. Toch geeft maar 2 procent aan werkelijk bitcoin te bezitten.

Er is dus genoeg ruimte voor groei. Bijna 26 procent van de ondervraagden is geïnteresseerd in de cryptovaluta, maar niet per se op de korte termijn. 72 procent zegt helemaal geen interesse te hebben in het kopen van bitcoin.

Vooral jongere beleggers tonen interesse

Het mag een goede peiling heten onder Amerikaanse beleggers want er werden bijna 2.000 mensen ondervraagd aangaande crypto’s. 75 procent van de respondenten beschouwt investeren in bitcoin daarbij als zeer riskant, terwijl 23 procent van de beleggers het enigszins riskant vindt.

67 procent gaf aan over cryptovaluta’s gehoord te hebben, maar er niet veel vanaf te weten. 29 procent gaf aan dat zij wel het nodige weten aangaande de nieuwe activaklasse en 5 procent geeft aan er nooit van gehoord te hebben.

Cryptovaluta’s blijken daarbij vooral populair onder jongeren, vooral jonge mannen geven aan iets te weten over bitcoin of andere crypto’s. Iets wat wereldwijd een trend mag heten.

Bijna de helft van de ondervraagden tussen de leeftijd van 18 tot 49 hebben enige kennis. De ouderen, zij die tussen de 50 en 64 zijn, hebben beperkte kennis aangezien slechts 22 procent van hen er iets vanaf weten. Bij de nog oudere doelgroep, de 65 plussers, ligt dat cijfer op slechts 16 procent.

Rijkere beleggers

Ook opvallend: 39 procent van de rijkere beleggers, zij die meer dan 100.000 dollar beleggen, weten iets van de cryptovaluta. Dit terwijl beleggers onder de 100.000 dollar er minder vanaf weten. Slechts 25 procent van hen geeft aan de nodige kennis te hebben.

Er wordt verder geanticipeerd op een aanhouding van recentere stijgingen in prijzen. Een volgende enquête zal dan ook een heel ander beeld kunnen geven gekeken naar de adoptie van cryptovaluta’s onder Amerikaanse beleggers.

Bronnen: Bitcoinist, Legal Gambling and the Law

Foto: Flickr / Mike Mozart

Inschrijven nieuwsbriefMeepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op Facebook, Twitter of Telegram.

Gratis Nieuwsbrief!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchainsGerelateerde berichten

Misss Bitcoin over de Libra coin van Facebook en de koersstijging van BTC

Madelon Vos

Pomp: ‘Bitcoin (BTC) is $100.000 aan het einde van 2021’

Robin Heester

Russische centrale bank: ‘Fraudeurs hebben liever cash dan cryptomunten’

Wessel Simons

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder

Blijft GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.