Altcoin Inside – deze 5 altcoins stegen in een beermarkt: LoyalCoin, U.CASH, Peercoin, Iconomi en Holo

De afgelopen weken is er behoorlijk wat kapitaal uit de cryptomarkt gevloeid. In vergelijking met de vorige Altcoin Inside editie is er circa 80 miljoen dollar uit de markt getrokken. De totale market cap is nu 220 miljoen dollar tegenover ruim 300 miljoen dollar twee weken geleden.

Een fikse correctie als overreactie op het besluit van de SEC om goedkeuring of afkeuring van de bitcoin-beleggingsfondsen uit te stellen tot eind september. Toch weten er in deze tegenzittende markt genoeg kleinere en grotere cryptovaluta te presteren met een rendement in dubbele cijfers.

Deze 5 altcoins wisten goed te presteren

Welke coins zijn dit de afgelopen week geweest? Voor deze rubriek komen normaliter cryptovaluta met een marktkapitalisatie van meer dan 100 miljoen dollar in aanmerking. We verlagen de ‘market cap’ voor deze editie naar 30 miljoen dollar deze week om meer coins mee te nemen in de analyse.

1. LoyalCoin (LYL): +75%

LoyalCoin wil de bestaande loyaliteitsprogramma’s van bedrijven naar de blockchain brengen. Gebruikers moeten in staat worden gesteld om hun loyaltypunten overal en op elk moment te gebruiken, zo omschrijft het bedrijf Appsolutely uit de Filipijnen haar missie. Er is ook een Loyal Wallet en een zogenaamde Loyal Coalition, waarmee ze bedrijven in haar ecosysteem willen betrekken. Leuk detail: ontwikkeld op het platform van NEM. Ze hebben inmiddels een deal weten te beklinken met airliner Cebu Pacific, retailer 7-Eleven en Grab, dat de Uber-stal in Zuidoost Azië onlangs opkocht.

2. U.CASH (UCASH): +28%

De missie van het Canadese UCASH is een wereld zonder grootbanken. In het kort: ze willen dat gebruikers op een zo laagdrempelige mogelijke manier cryptovaluta kunnen kopen: via fysieke winkels. Ze willen daarbij geen enkele cryptomunt of blockchain uitsluiten. UCASH is de nieuwe merknaam van Securacoin, die al eerder onderstaand introfilmpje maakte om hun concept uit te leggen.

3. Peercoin (PPC): +25%

Het concept van Peercoin is vrij simpel: je koopt Peercoin, stopt ze in een wallet op je computer en je laat je voorraad groeien, ook wel “minting” genoemd. Je krijgt feitelijk 1% rendement op je Peercoins door je computer open te stellen. Het rendement is dus niet zoals bij mining gebaseerd op de hoeveelheid computerkracht die je aanbrengt, maar op de hoeveelheid Peercoins die je hebt. Hiermee wil Peercoin het meest veilige, decentrale netwerk ter wereld creëren. Leuk detail: de stichting achter het Amerikaanse Peercoin is gevestigd in Amsterdam.

4. Iconomi (ICN): +20%

Een grotere, bekendere naam: Iconomi uit het cryptogekke Slovenië. Een fintech startup die een blockchainplatform heeft ontwikkeld waarmee digitale assets zoals cryptocoins opgeslagen en verhandeld kunnen worden.  Gebruikers kunnen op een laagdrempelige manier, met fiat geld, cryptovaluta kopen. Ook is onlangs een over-the-counter dienst aangekondigd, om kopers en verkopers van grote hoeveelheden cryptovaluta te faciliteren.

5. Holo (HOT): +19%

Holo wil door middel van zoveel mogelijk internetgebruikers een nieuw peer-to-peer Internet laten ontstaan, feitelijk een decentraal cloudnetwerk wat moet gaan concurreren met grote jongens zoals Amazon of Google. Weer hartstikke ambitieus natuurlijk. Het bedrijf wist eind maart dit jaar wel 30.000 ethereum op te halen met hun Initial Coin Offering. De zogenaamde HoloTokens (een ERC20 token) worden het ‘betaalmiddel’ op het ecosysteem dat later dit jaar gelanceerd moet gaan worden. We gaan het meemaken.

Andere grotere cryptovaluta die de afgelopen week in de plus eindigden zijn Tokenpay (+15%), MOAC (+14%) en FuzeX (9%).

Lees eerdere Altcoin Insides:

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!