Analist Tom Lee (Fundstrat): “Bitcoin naar 25.000 dollar dit jaar”

De koers van bitcoin gaat naar 25.000 dollar eind dit jaar. Dit voorspelt analist Tom Lee van marktvorser Fundstrat.

Bitcoin en opkomende markten

Lee ziet een sterke correlatie tussen de koers van bitcoin en de neerwaartse trend van het MSCI Emerging Markets exchange-traded fund van BlackRock. Dit indexfonds volgt de koers van grote en middelgrote ondernemingen uit “opkomende markten”, vooral uit China zoals Tencent, Alibaba en Samsung.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

“Geen renteverhoging Federal Reserve”

Lee ziet dat veel hedgefondsen zich terugtrekken uit de opkomende markten. Dat heeft tot gevolg dat er minder bitcoins in deze opkomende markten gekocht worden. Zo is bitcoin vooral in Azië zeer populair, maar is die interesse tijdelijk getemperd. Lee verwacht dat zodra de Amerikaanse centrale bank de renteverhogingen vertraagt, de koersen weer gaan toenemen.

Bekijk hier het interview dat CNBC heeft met Lee.

Bron: CNBC

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...