Nieuws » Bevindingen aangaande Zuid-Korea’s grootste cryptobeurs zorgt voor opluchting

Bevindingen aangaande Zuid-Korea’s grootste cryptobeurs zorgt voor opluchting

Een rapport bevestigt dat UPbit, de grootste cryptobeurs in Zuid-Korea, 100 procent van zijn bitcoins en crypto’s opslaat. Erg goed nieuws voor verontruste beleggers aangezien de beurs in mei door lokale autoriteiten werd overvallen.

Inval

Toen bestond er de bezorgdheid dat UPbit haar balans manipuleerde en haar handelsvolumes opblies. Onbekende bronnen beweerden dat de exchange insolvent was.

Tijdens de inval in mei nam de financiële waakhond van Zuid-Korea, de Financial Services Commission (FSC) – samen met de Korea Financial Intelligence Unit (KFIU), hardware en documenten in beslag.

Yoojin, een van de grootste accountantskantoren van Zuid-Korea, werd vervolgens ingehuurd om de rekeningen van UPbit te evalueren. Zij gaf aan dat UPbit over de vereiste middelen beschikte. Er bleven echter vragen bestaan over de legitimiteit van de bevindingen, aangezien de Koreaanse regering geen verklaring of aanvullende informatie vrijgaf.

Opluchting

Dunamoo, een dochteronderneming van de Koreaanse internetgigant Kakao, heeft nu echter een rapport uitgebracht waarin de officiële controleresultaten worden vermeld. Daarin worden de bevindingen van Yoojin voor een groot deel geverifieert. Het neemt enigszins de angst weg voor een mogelijk toekomstige instorting van de Zuid-Koreaanse cryptobeurs.

Lee Seok-woo, president van Dunamoo: “UPbit currently has the exact amount of money held by the platform’s investors along with additional funds, more than enough to compensate every investor. Hence, UPbit is able to process withdrawals for customers upon the request of its customers and the exchange will continue to release audit reports on a regular basis to prove its solvency”

Gopax

De problemen voor de Zuid-Koreaanse cryptoexchange heeft er voor gezorgd dat Bithumb de afgelopen maanden marktleider is geworden. Velen verwachten echter dat de beurs opgezet door de Shinhan Bank – Gopax – binnenkort de Zuid-Koreaanse markt zal gaan domineren.

Het nieuws uit Zuid-Korea mag dan positief heten, de cryptoprijzen worden er niet warm of koud van. Met een bitcoinprijs is iets boven de 7.000 dollar en een totale marktkapitalisatie van 254 miljard dollar lijkt de markt een beetje op zijn gat te liggen.

Bron: Joins

Foto: Flickr

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Bitcoin (BTC) analyse: gaat de koers richting $11.400?

John van Meer

Bitcoin (BTC) door $11.000 na uitspraken Witte Huis, altcoins herstellen

Wessel Simons

Trump-regering ziet witwassen via bitcoin (BTC) en cryptomunten als ‘nationale veiligheidskwestie’

Wessel Simons

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder