De top 10 bitcoin steden ter wereld

Forbes maakte een top tien aan steden waar crypto’s booming zijn. Zij keek vooral of er gemakkelijk met bitcoin betaald kon worden. Opvallend daarbij? Amsterdam staat liefst op de zesde plaats!

Terwijl technische hubs als San Francisco of Seoul verder voor de hand liggende hotspots zijn, duiken er onverwachte crypto-steden op zoals Praag, Tel Aviv, Buenos Aires en Bangkok.

De grootste bitcoin-hotspots ter wereld

Praag, Tsjechië, kent de meest bitcoin accepterende bedrijven ter wereld. Nog opvallender: ook op het platteland van Tsjechië zijn er veel bedrijven die bitcoin accepteren.

Buenos Aires in Argentinië staat op nummer twee. Zuid-Amerika is over het algemeen flink vertegenwoordigt als het gaat om bedrijven die bitcoin accepteren, met steden als Bogota, Colombia, Caracas, Venezuela en São Paulo, Brazilië.

Op de derde plaats staat San Francisco met meer dan 100 bitcoin-accepterende bedrijven. Toen Felix Weis de Amerikaanse stad bezocht tijdens zijn 18 maanden durende Bitcoin-only challenge, gaf hij te kennen dat het bijna te makkelijk was om enkel met crypto’s te betalen.

Dat staat in schril contrast met 2013, toen voormalige Forbes-medewerker Kashmir Hill een week lang enkel probeerde te betalen met bitcoin, maar vaak van een koude kermis thuiskwam.

De top vijf wordt verder afgerond met Madrid Spanje en New York in de VS.

Aziatische landen afwezig

Vooral voor ons trotse Nederlanders belangrijk: Amsterdam eindigde op de zesde plaats! Nog voor Bogota, Colombia, Vancouver, Londen en Parijs.

Regio’s als het Midden-Oosten, Afrika en Azië waren opvallend afwezig in de top tien, hoewel veel zogeheten cryptonomads aangeven tijd door te brengen in Zuidoost-Aziatische landen zoals Thailand en Indonesië. Tel Aviv, Israël, kent ook een ontluikend bitcoin-gebruik, evenals Kaapstad, Zuid-Afrika en Melbourne en Sydney.

bitcoin meester

Adoptie

Overheden over de hele wereld reageren gevarieerd op bitcoin en cryptovaluta’s. Enerzijds hebben internationale business hubs zoals Zwitserland en Singapore de deuren wagenwijd open gezet voor crypto. Echter: daar waar lokale overheden crypto’s niet ondersteunen betekent niet automatisch dat er minder bedrijven zijn die bitcoin accepteren.

Een van de meest interessante trends in het internationale gebruik van bitcoin is de manier waarop de munt wereldwijd wordt gebruikt om inflatie tegen te gaan. Burgers in landen als Argentinië, Venezuela en Zimbabwe gebruiken bitcoin voornamelijk omdat het betere bescherming biedt tegen inflatie dan fiat.

Foto: Flickr / Marco Verch

Inschrijven nieuwsbriefMis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!