Nieuwsberichten » Bitcoin » De top 10 bitcoin steden ter wereld

De top 10 bitcoin steden ter wereld

Forbes maakte een top tien aan steden waar crypto’s booming zijn. Zij keek vooral of er gemakkelijk met bitcoin betaald kon worden. Opvallend daarbij? Amsterdam staat liefst op de zesde plaats!

Terwijl technische hubs als San Francisco of Seoul verder voor de hand liggende hotspots zijn, duiken er onverwachte crypto-steden op zoals Praag, Tel Aviv, Buenos Aires en Bangkok.

De grootste bitcoin-hotspots ter wereld

Praag, Tsjechië, kent de meest bitcoin accepterende bedrijven ter wereld. Nog opvallender: ook op het platteland van Tsjechië zijn er veel bedrijven die bitcoin accepteren.

Buenos Aires in Argentinië staat op nummer twee. Zuid-Amerika is over het algemeen flink vertegenwoordigt als het gaat om bedrijven die bitcoin accepteren, met steden als Bogota, Colombia, Caracas, Venezuela en São Paulo, Brazilië.

Op de derde plaats staat San Francisco met meer dan 100 bitcoin-accepterende bedrijven. Toen Felix Weis de Amerikaanse stad bezocht tijdens zijn 18 maanden durende Bitcoin-only challenge, gaf hij te kennen dat het bijna te makkelijk was om enkel met crypto’s te betalen.

Dat staat in schril contrast met 2013, toen voormalige Forbes-medewerker Kashmir Hill een week lang enkel probeerde te betalen met bitcoin, maar vaak van een koude kermis thuiskwam.

De top vijf wordt verder afgerond met Madrid Spanje en New York in de VS.

  bitcoin meester  

Aziatische landen afwezig

Vooral voor ons trotse Nederlanders belangrijk: Amsterdam eindigde op de zesde plaats! Nog voor Bogota, Colombia, Vancouver, Londen en Parijs.

Regio’s als het Midden-Oosten, Afrika en Azië waren opvallend afwezig in de top tien, hoewel veel zogeheten cryptonomads aangeven tijd door te brengen in Zuidoost-Aziatische landen zoals Thailand en Indonesië. Tel Aviv, Israël, kent ook een ontluikend bitcoin-gebruik, evenals Kaapstad, Zuid-Afrika en Melbourne en Sydney.

Adoptie

Overheden over de hele wereld reageren gevarieerd op bitcoin en cryptovaluta’s. Enerzijds hebben internationale business hubs zoals Zwitserland en Singapore de deuren wagenwijd open gezet voor crypto. Echter: daar waar lokale overheden crypto’s niet ondersteunen betekent niet automatisch dat er minder bedrijven zijn die bitcoin accepteren.

Een van de meest interessante trends in het internationale gebruik van bitcoin is de manier waarop de munt wereldwijd wordt gebruikt om inflatie tegen te gaan. Burgers in landen als Argentinië, Venezuela en Zimbabwe gebruiken bitcoin voornamelijk omdat het betere bescherming biedt tegen inflatie dan fiat.

Foto: Flickr / Marco Verch

Inschrijven nieuwsbrief 

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Deze 5 grafieken maken duidelijk dat bitcoin meer is dan de Tulpenmanie

Wessel Simons

‘Bitcoin beter reguleren voordat er een ETF komt’, aldus SEC-voorzitter

Arnold Hubach

CEO Overstock.com dumpt aandelen en koopt bitcoin, goud en zilver

Job Nijsen

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder