Dogecoin (+56%) knaller van de week, ook WaltonChain, Wanchain, IOTA en ICON deden goede zaken

Bitcoin is afgelopen nacht weer teruggeveerd boven de 7.000 dollar. De koers is op het moment van schrijven 6.986 dollar, circa 6.000 euro per bitcoin. De huidige markt is ruim 226 miljard dollar groot, grofweg 15 miljard dollar meer dan vorige week vrijdagmiddag. Welke altcoins hebben ondanks het dipje van bitcoin op donderdag blijvend gepresteerd op de beurzen?

Top 5 stijgers: “Doge”, WaltonChain, Wanchain, IOTA en ICON

Voorwaarde is een marktkapitalisatie van minstens 100 miljoen dollar. Daardoor vallen – normaliter – de hardste stijgers buiten deze analyse, omdat vaak de groeicurve van de kleinere muntjes het steilst is. Tegelijkertijd kunnen de kleintjes ook weer het hardst dippen.Kijkende naar afgelopen week hebben de volgende vijf cryptovaluta het prima gedaan (market cap tussen haakjes):

1. Dogecoin/DOGE (427 miljoen dollar): +56%

Een verklaring voor de ‘jump’ is het nieuws dat 5 september het nieuwe protocol ‘Dogethereum’ gelanceerd wordt, feitelijk een smart contract die een brug vormt tussen Dogecoin en Ethereum. Daardoor is het mogelijk om Doge tokens op de blockchain van ethereum te ontvangen.

2. WaltonChain/WTC (193 miljoen dollar): +53%

De reden is vrij simpel: WTC kreeg deze week een notering aan Bithumb, de één na grootste ruilbeurs van Zuid-Korea.

3. Wanchain/WAN (137 miljoen dollar): +37%

Het nieuws is dat Wanchain onderdeel wordt van de Enterprise Ethereum Alliance (EEA), wereldwijd het grootste open source samenwerkingsverband van dit moment. Het consortium wil dat het bedrijfsleven open-source blockchain architectuur zich eigen maakt. Wanchain is toegelaten tot deze invloedrijke club.

4. IOTA/IOTA (ca. 2 miljard dollar): +41%

We hebben eerder deze week bericht over de deal van IOTA met het Japanse techconcern Fijitsu. Ze gaan de protocolstandaard van IOTA gebruiken voor de uitrol van haar Internet-of-Things-diensten.

5. ICON/ICX (346 miljoen dollar): 35%

ICON heeft deze week een partnership gesloten met de W Foudation, een organisatie die zich sterk maakt voor een beter milieu en klimaat. Zo wordt de blockchaintech van ICON ingezet om bedrijven hun CO2-uitstoot te compenseren.

Bronnen: Coinmarketcap / Tradingview

Lees eerdere edities van Altcoin Inside:

Inschrijven nieuwsbriefDisclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!