Dreun voor ethereum na uitlekken prospectus Bitmain beursgang

Ethereum, de op één na grootste cryptomunt, is gedaald naar het laagste punt sinds november 2017, vlak voordat de markt aan zijn opmars begon.De huidige prijs per ‘ETH’ is 269 dollar, omgerekend
In de één-uurskolom trekt de koers inmiddels wel wat aan.

Daling ethereum

Ethereum staat voor het eerst sinds november 2017 onder een niveau van 300 dollar. De munt achter het meest gebruikte blockchainplatform van dit moment is de grootste verliezer binnen de top 10. De afgelopen 24 uur is de munt 16 procent gedaald. De afgelopen dagen vloeide er ruim tien miljard dollar uit de munt.

Ethereum kende haar hoogtepunt eind vorig jaar met 1.337 dollar per stuk. Volgens de prijsgegevens van nieuwsdienst CoinDesk, handelde Ethereum precies een jaar geleden op dezelfde prijs als maandag: 289,96 dollar.

Bitmain dump

De voornaamste reden van de daling is het nieuws dat rondom Bitmain, de grootste producent van mining apparatuur, naar buiten kwam. De website Coinfrenzy meldt dat Bitmain een aanzienlijk deel van zijn bezit aan bitcoin en ethereum heeft verkocht ten faveure van bitcoin cash.

bitcoin meester

“Federal Reserve of Bitcoin Cash”

Wat is er aan de hand? Bitmain heeft dus een groot deel van haar voorraad aan bitcoin en ethereum ingeruild voor bitcoin cash. Gekscherend wordt Bitmain nu de “Federal Reserve of BCH” genoemd. De fabrikant heeft nu ruim één miljoen BCH in bezit, ongeveer vijf procent van het totale aantal BCH dat in omloop is. Bronnen op internet baseren zich op een uitlekte prospectus van Bitmain dat een beursgang voorbereidt.Daaruit blijkt ook dat Bitmain geen focus heeft op het mijnen van ethereum, wat dus heeft geleid tot deze forse koersdaling. De onderneming heeft ook grote hoeveelheden Litecoin en Dash.

Dat ethereum minder populair is bij Bitmain is ook weer verklaarbaar omdat ethereum veelal met GPU-chips worden gewonnen.

Een gebruiker op het sociale medium Reddit: “Bitmain is feitelijk de Federal Reserve van Bitcoin Cash”

Bronnen: Coindesk / Coinfrenzy

 

Mis niks meer!
Invalid email address
Handel met negatieve fees en verdien!

Paymium lanceert een actie voor Bitcoin beleggers

Ontvang 0,1% vergoeding voor elke succesvolle limietorders die je plaatst!

Doe mee aan de bitcoin revolutie.

Paymium is de oudste en grootste bitcoin beurs van Frankrijk en bestaat al sinds 2010.

Maak nu een gratis account aan!