Facebook
cryptomunten » Gerucht: Facebook komt met eigen cryptomunt

Gerucht: Facebook komt met eigen cryptomunt

Facebook overweegt om een eigen cryptomunt te lanceren, als we diverse bronnen op het internet mogen geloven. Maar het concern achter social media als Facebook, Instagram en Whatsapp bevestigt noch ontkent de geruchten.

Facebook met eigen cryptomunt?

Het is niet helemaal duidelijk waar Facebook mee bezig is, maar bronnen wijzen erop dat er plannen zijn voor een eigen blockchain netwerk en een bijkomende cryptomunt.

Eerder dit jaar richtte Facebook al een blockchain onderzoeksteam op, onder leiding van David Marcus, met als doel de blockchaintechnologie en cryptovaluta te gebruiken op het sociale platform. David Marcus staat erom bekend dat hij Facebook messenger van een relatief kleine app heeft ontwikkeld naar een van de meest gebruikte chat-apps ter wereld. Marcus was tot voor kort lid van de Board of Directors van Coinbase. Coinbase is een van de grootste en meest populaire cryptocurrency ruilbeurzen.

Marcus heeft zich eerder deze week echter teruggetrokken uit het directieteam. Een van de woordvoerders van Coinbase zegt dat Marcus zich terugtrok om de indruk te voorkomen dat er sprake zou zijn van belangenverstrengeling. Nu kan Coinbase de ‘toekomstige’ cryptocurrency van Facebook toevoegen en ervoor zorgen dat de verspreiding van de cryptocurrency toeneemt.

Mark Zuckerberg, de CEO van Facebook, gaf eerder ook al aan interesse te hebben in cryptocurrency. Hij gaf aan dat het een van zijn persoonlijke doelen is om meer te leren over de technologie en de cryptocurrency.

Waarom is het interessant van Facebook?

Doordat Facebook zo enorm veel gebruikers heeft, is de kans groot dat de cryptocurrency die ze lanceren extreem populair gaat worden. Het heeft de potentie dan snel een van de grootste cryptocurrency te worden die er is. Misschien dat het op dit moment interessant is voor het social media platform om nu een cryptocurrency te lanceren omdat de markt zo enorm gezakt is. Hierdoor zouden ze gemotiveerd kunnen zijn om nu een munt te lanceren, waardoor ze waarschijnlijk al snel miljarden winst kunnen maken. Dat geld kan Facebook wel gebruiken, omdat hun aandelen laatst een grote klap hebben gehad.

Bronnen : Bitcoinnews.com / Techcrunch

 

Nieuwe Podcast aflevering: Bitcoin voorraad, koers en Ripple!

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Shapeshift CEO Erik Voorhees: ‘Handelsvolume drastisch lager vanwege KYC maatregelen’

Marloes van der Scheer

Beleggingsveteraan Peter Brandt suggereert: ‘Ripple (XRP) koers daalt naar 2 dollarcent’

Wessel Simons

‘Blockchain is te ingewikkeld en heeft betere user experience nodig’

Marloes van der Scheer

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder