Nieuws » Gigantische vermogensbeheerder Northern Trust gaat cryptodiensten aanbieden

Gigantische vermogensbeheerder Northern Trust gaat cryptodiensten aanbieden

Northern Trust, een traditionele financiële instelling die in 1889 werd opgericht, experimenteert met nieuwe programma’s voor de ontwikkeling van cryptocurrency om haar diensten uit te breiden. Bij de uitbreiding van het bedrijf in de blockchaintechnologie zullen drie “mainstream hedgefondsen” betrokken zijn.

Crypto’s zijn de toekomst

Het in Chicago gevestigde bedrijf betreft een van de grootste banken in de VS. Het heeft een beheerd vermogen van bijna 10,7 biljoen dollar en vertegenwoordigt zo’n 20 procent van de rijkste families in de VS.

Klanten van hedgefondsen die inzetten op bitcoin en ethereum zullen gebruik kunnen maken van de nieuwe financiële diensten die door Northern Trust worden ontwikkeld. Het bedrijf publiceerde in juni 2018 een rapport waarin het haar positie ten opzichte van cryptovaluta’s uit de doeken doet:

“Northern Trust is taking a cautious approach towards cryptocurrencies given the current lack of asset class definition by regulators and government. This approach is mirrored by other banks around the world. However, although there are many concerns associated with cryptocurrencies, Northern Trust believes that digital currencies, with appropriate regulatory oversight, are likely to play a role in shaping future developments in our industry”

Ook de Amerikaanse dollar zal een token worden

De uitbreiding naar blockchain-gerelateerde diensten is gebaseerd op een fundamentele analyse, aldus Pete Cherecwich, hoofd corporate and institutional business.

Cherecwich: “You can take anything today. You can take movie rights, you can take all sorts of entities, and you can create a token for those. We have to be able to figure out how to hold those tokens, value those tokens, do those things”

Cherecwich is daarnaast overtuigt dat overheden uiteindelijk overgaan naar een digitalisering van hun munteenheden. Die worden vervolgens verhandelt als digitale token, zoals een token van de Amerikaanse dollar waarbij die token nog steeds gesteund wordt door de overheid.

Northern Trust Corp. verleent momenteel accountingdiensten aan verscheidene fondsen die een deel van hun activa in cryptofutures beleggen. Volgens Cherecwich zal het bedrijf nog zeker 12 maanden wachten voordat zij ook een custody product zal introduceren voor digitale activa.

Bronnen: Forbes, Bloomberg, Northern Trust

Foto: Flickr / Marco Verch

Inschrijven nieuwsbriefNieuwe Podcast aflevering: Bitcoin maximalisten aan de tokens op Ethereum, een 'nieuwe' Satsohi en meer

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Volgens deze bitcoin (BTC) pionier gaat de prijs ooit naar $10 miljoen

Marloes van der Scheer

Bitcoin update: onrustige BTC rond $10.340, ‘realized cap’ bereikt nieuw record van $100 miljard

Arnold Hubach

Waves’ decentrale cryptobeurs ondersteunt ethereum (ERC20) tokens

Wessel Simons

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder