Lancering ethereum futures door CBOE eind 2018

CBOE Global Markets, eigenaar van de Chicago Board Options Exchange (CBOE) en een van ’s werelds grootste beursholdings, wil ook futures voor ethereum op de markt gaan brengen.

Eind 2018

Bronnen vertrouwd met de situatie zeiden dat CBOE Global Markets van plan is om die ethereum futures tegen het einde van 2018 te lanceren. Naar verluidt zal de CBOE die futures baseren op de onderliggende Gemini beurs.

Dat betreft de cryptobeurs van de gebroeders Winklevoss in New York. Ook de beurs waarop de prijzen van huidige bitcoin futures worden gebaseerd.

De bron vertelde Business Insider dat de futures- en optiesbeurs vooralsnog wacht op de Commodities Futures and Trading Commission (CFTC) om groen licht te geven voor het project, voordat het het nieuws officieel bekend wordt gemaakt.

Geen security

Een andere belangrijke Amerikaanse financiële toezichthouder, de Securities and Exchange Commission (SEC), gaf in juni aan dat ethereum geen security (of effect/aandeel) betreft. Dat gaf direct mogelijkheden voor de uitgave van ethereum futures.

CBOE Global Markets president Chris Concannon gaf vervolgens aan: “This announcement clears a key stumbling block for Ether futures, the case for which we’ve been considering since we launched the first Bitcoin futures in December 2017”

De CME lanceerde op 17 december de termijnhandel in bitcoin, na de lancering van de futureshandel in bitcoin door de CBOE. In juli gaf Terry Duffy, CEO van CME, aan dat het bedrijf in de nabije toekomst geen futures zal introduceren op andere cryptocurrencies dan bitcoin. De CBOE lijkt daar dus klaarblijkelijk heel anders over te denken.

NASDAQ

Ondertussen kijkt ook de NASDAQ er naar uit om in crypto’s te gaan. Een niet bij naam genoemde bron bekend bij de NASDAQ gaf aan dat binnenkort zowel bitcoin als ethereum op de NASDAQ mag worden verwacht.

“The conversation around listing coins has centered on how they will be classified from a regulatory standpoint. As you can imagine, our leadership is closely connected to the rumbling at the SEC and CFTC around cryptos and what is expected over the next 3-6 months. Even with the longest of time frames assumed, some guidance will be provided and I expect we will act quickly. The framework has already been laid to create a separate silo for coin listings and a robust trading apparatus. Doing the math here, look for regulatory bodies to provide guidance in Q1 of 2019, and an announcement and a ‘coin exchange’ to either be announced or launched in Q2 of 2019.”

NASDAQ ontving afgelopen maand naar verluidt verschillende bedrijven, waaronder Gemini, achter gesloten deuren. Volgens Bloomberg lag de focus bij die vergadering op de aanmoediging van de industrie om te werken aan het verbeteren van het imago van cryptovaluta’s, door te focussen op haar potentiële rol in de wereldmarkten.

Bronnen: Coin Gape, Business Insider

Foto: Flickr

Inschrijven nieuwsbriefDisclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!