Nieuws » NYSE komt met nieuw crypto-platform Bakkt

NYSE komt met nieuw crypto-platform Bakkt

Intercontinental Exchange (ICE), moederbedrijf van 23 internationale beurzen waaronder de New York Stock Exchange (NYSE), heeft plannen aangekondigd om een open en gereguleerd wereldwijd ecosysteem te ontwikkelen voor digitale assets en crypto.

Transparantie en vertrouwen

Samen met een aantal grote ondernemingen, waaronder Boston Consulting Group, Microsoft en Starbucks, wil het een geïntegreerd platform creëren waarmee consumenten, verkopers en institutionele klanten de mogelijkheid krijgen om digitale assets te kunnen kopen, verkopen, opslaan en uitgeven.

Jeffrey C. Sprecher, oprichter, voorzitter en CEO van ICE: “In bringing regulated, connected infrastructure together with institutional and consumer applications for digital assets, we aim to build confidence in the asset class on a global scale, consistent with our track record of bringing transparency and trust to previously unregulated markets”

Bakkt

Het nieuwe platform gaat “Bakkt” heten, met een referentie naar “backed” – waarmee aan wordt gegeven dat het door crypto “gedekt” zal zijn. ICE gaf geen startdatum maar verdere details zullen de komende weken naar buiten worden gebracht.

De in de VS gevestigde futures exchange en het clearinghouse van ICE is daarmee van plan om een 1-daags fysiek geleverd Bitcoin-contract te lanceren, onder voorbehoud van herziening en goedkeuring door de Commodity Futures Trading Commission.

Starbucks

Maria Smith, Vice President, Partnerships en Payments bij Starbucks: “As the flagship retailer, Starbucks will play a pivotal role in developing practical, trusted and regulated applications for consumers to convert their digital assets into US dollars for use at Starbucks. As a leader in Mobile Pay to our more than 15 million Starbucks Rewards members, Starbucks is committed to innovation for expanding payment options for our customers”

Op het nieuws reageerde Starbucks overigens direct, waarbij het concern aangaf in de toekomst geen crypto’s te accepteren. Media gaven aan dat vanwege de deal klanten binnenkort af kunnen rekenen met bijvoorbeeld bitcoin, maar dat is niet het geval. Starbucks werkt enkel aan de ontwikkeling van “Bakkt”, waarmee crypto’s omgezet kunnen worden naar dollars. Met dollars kunnen klanten vervolgens hun koffie afrekenen.

Bronnen: Business Wire, Coin Telegraph, CNBC

Foto: Flickr / Josh Halett

Inschrijven nieuwsbriefNieuwe Podcast aflevering: Bitcoin maximalisten aan de tokens op Ethereum, een 'nieuwe' Satsohi en meer

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Volgens deze bitcoin (BTC) pionier gaat de prijs ooit naar $10 miljoen

Marloes van der Scheer

Cryptobeurs Binance komt slachtoffers van hack privé-gegevens tegemoet

Marvin Kroon

Bitcoin (BTC) fraude | Oplichters stelen $230.000 aan BTC | Deze 4 altcoins presteren beter dan BTC

Fomoflash

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder