Nieuwsberichten » Bitcoin » SEC beoordeelt 9 afgekeurde bitcoinfondsen opnieuw

SEC beoordeelt 9 afgekeurde bitcoinfondsen opnieuw

De Securities and Exchange Commission (SEC) gaat negen afgekeurde aanvragen voor een bitcoin exchange traded fund (ETF) opnieuw tegen het licht houden. De Amerikaanse beursautoriteit meldt op haar website dat vier commissarissen van SEC, die formeel ook die bevoegdheid hebben, de eerdere besluiten gaan bekijken. In eerste instantie waren drie commissarissen tegen en was één (Republikeinse) commissaris voor de komst van een bitcoinfonds.

Bitcoin indexfondsen

Opvallend genoeg wees SEC donderdag formeel de aanvraag van ProShares voor twee nieuwe  indexfondsen af. Reden van afwijzing: het risico van fraude en manipulatie vindt men te hoog, een indexfonds speelt daar verder op in. Voorstanders wijzen erop dat indexfonds tot meer volume en liquiditeit leidt, waarmee manipulatie juist minder kan worden. Of daar een directe relatie tussen bestaat, is nog maar de vraag.

Save the date: 30 september 2018

De SEC doet 30 september ook nog uitspraak bij negen ándere aanvragen, onder meer van de bekende derivatenbeurs CBOE uit Chicago. CBOE heeft maandenlang gelobbyd om een besluit af te dwingen door de SEC. Medio augustus volgde uitstel, waardoor de markt fors dipte. Marktvolgers vrezen dat ook in deze gevallen de SEC een negatieve uitspraak doet.

De huidige prijs van één bitcoin is op dit moment 6.553 dollar, een lichte stijging in de afgelopen 24 uur van 1,6%. Binnen de top 10 zijn EOS en Stellar met 4 procent de grootste stijgers.

Bron: Reuters / Coinmarketcap / Marketwatch

Inschrijven nieuwsbriefNieuwe Podcast aflevering: Bitcoin maximalisten aan de tokens op Ethereum, een 'nieuwe' Satsohi en meer

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

SEC stelt besluit over 3 bitcoin ETF’s uit naar herfst

Wessel Simons

Canaan, producent van Bitcoin mining apparatuur, gaat voor beursgang in de VS

Arnold Hubach

SEC geeft Blockstack groen licht voor verkoop cryptomunt Stacks

Wessel Simons

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder