Nieuws » SEC besluit over 9 Bitcoin-ETF’s komende twee maanden

SEC besluit over 9 Bitcoin-ETF’s komende twee maanden

De Amerikaanse SEC zal de komende twee maanden ETF’s van onder meer SolidX, VanEck en ProShares analyseren. Met goedkeuring kunnen institutionele beleggers de markt betreden, waarmee de groei van de grootste cryptomunten een zekerheid lijkt.

VanEck SolidX Bitcoin Trust ETF

Cryptofanaten maakten zich de laatste paar weken zorgen over het feit dat de Bitcoin-ETF’s tot op heden op zich laten wachten. Maar de Securities and Exchange Commission (SEC) heeft beloofd om binnen twee maanden definitieve beslissingen te nemen over liefst negen voorgestelde Bitcoin-ETF’s.

De meest prominente en belangrijkste van deze ETF’s is de in juni voorgestelde VanEck SolidX Bitcoin Trust ETF. Deze ETF betreft de enige “fysieke” ETF die momenteel door de regelgevende instantie wordt geanalyseerd. Daarmee wordt bedoeld dat er ook daadwerkelijk bitcoins worden aangehouden.

ProShares, Direxion en GraniteShares Bitcoin-ETF’s

Andere voorstellen werden ingediend door ondernemingen zoals ProShares, Direxion en GraniteShares. De termijnen voor het nemen van beslissingen worden vastgesteld op het ogenblik dat de voorstellen worden gepubliceerd in het U.S. Federal Register, met een eerste beslissing 45 dagen na dat tijdstip. Het agentschap heeft tot 240 dagen na de publicatie de tijd om het lot van bepaalde voorstellen te bepalen.

De uiterste termijn voor een besluit over twee ProShares voorstellen is vastgesteld op 23 augustus, over twee weken. Deze werden namelijk ingediend door de New York Stock Exchange Arca, op 4 december 2017.

Voor GraniteShares zal september de beslissing vallen, gekeken naar de twee ETF’s die GraniteShares op 5 januari 2018 heeft ingediend. De besluiten daarover moeten uiterlijk op 15 september worden genomen. 21 september is de uiterste datum voor de vier fondsen van Direxion, die op 4 januari zijn ingediend. Er staat dus nog een hoop op de planning!

Afwachten

Natuurlijk zou de SEC zijn besluiten eerder kunnen uitvaardigen, maar zoals uit het verleden blijkt zal het agentschap waarschijnlijk wachten tot dicht bij de deadlines.

Toch bestaan er uitzonderingen. Enkele dagen geleden heeft de SEC aangekondigd dat zij de uitspraak over de CBOE Bitcoin-ETF van VanEck en SolidX tot 30 september zal uitstellen. In het SEC-document wordt opgemerkt dat de CBOE BZX Exchange op 20 juni 2018 een aanvraag heeft ingediend voor de Bitcoin-ETF.

De markten reageerden bijzonder negatief en sommige cryptovaluta’s verloren meer dan 13 procent. Het nieuws leidde ook tot een flinke daling van de bitcoinprijs, die meer dan 6 procent verloor tot onder de 6.400 dollar.

Bronnen: CNBC, Bloomberg, BTC Manager, Coin Telegraph

Foto: Flickr / Christoph Scholz

Inschrijven nieuwsbriefNieuwe Podcast aflevering: Bitcoin voorraad, koers en Ripple!

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Geloof in bitcoin en koers daalt | Onthulling Satoshi Nakamoto | Impact Bakkt op bitcoin prijs

Fomoflash

Twitter-dochter Square Crypto lijft prominente bitcoin developer in

Wessel Simons

Bitcoin (BTC) rond $10.775, Faketoshi Nakamoto onthult naam en foto

Arnold Hubach

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder