bitcoin ETF bitcoinfonds crypto
Nieuws » Uitstel SEC zorgt voor sterk dalende markt

Uitstel SEC zorgt voor sterk dalende markt

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft een besluit over een voorgestelde en een van de meest geanticipeerde Bitcoin-ETF’s met meer dan een maand uitgesteld. De gehele cryptomarkt staat op het uitkomen van het nieuws flink in het rood.

VanEck-SolidX Bitcoin-ETF

In een statement, dat op 7 Augustus werd gepubliceerd, schreven ambtenaren van het agentschap dat zij zichzelf meer tijd geven om te beraadslagen over het al dan niet goedkeuren van wat de eerste Bitcoin-ETF zou zijn.

De VanEck-SolidX Bitcoin-ETF maakt het meeste kans op een goedkeuring, omdat VanEck een van de meest vooraanstaande en betrouwenswaardige partijen betreft in het uitgeven van ETF’s.

“Accordingly, the Commission … designates September 30, 2018, as the date by which the Commission shall either approve or disapprove, or institute proceedings to determine whether to disapprove, the proposed rule change”

Afwijzing

Het voorstel voor de Bitcoin-ETF, uitgeven door de CBOE in samenwerking met VanEck en SolidX, werd in juni ingediend. Daarna mocht de cryptogemeenschap, en eenieder die daar behoefte aan had, commentaar leveren of het een goede zet betrof om zo’n Bitcoin-ETF het levenslicht te laten zien.

Half juli waren er meer dan 100 reacties binnengekomen, waarvan de overgrote meerderheid positief.

De keus om een definitief besluit uit te stellen komt enkele dagen nadat de SEC een voorgestelde Bitcoin ETF van de gebroeders Winklevoss afwezen.

Eén commissaris bij de SEC, Hester Peirce, was tegen dat besluit tot afkeuring. Duidelijk is dat er geen volledige consensus bestaat binnen de SEC gelederen om een Bitcoin-ETF wel of niet toe te laten. Toch mag het huidige uitstel van deze Bitcoin-ETF goed nieuws heten, aangezien de SEC de Bitcoin-ETF in dit geval niet afkeurde maar dat het enkel een uitstel in beslissing betreft.

Markt in het rood

Hoe dan ook reageert de markt weinig positief op het uitkomen van het nieuws. De koers van de bitcoin staat sinds het nieuws flink lager op de 6.500 dollar, waarbij de volledige cryptomarktkapitalisatie zich net iets boven de 230 miljard dollar begeeft. Bitcoin staat op een min van 7 procent.

De top tien cryptomunten gekeken naar marktkapitalisatie staat daarnaast bijna volledig met dubbele cijfers in de min.

Bronnen: Bloomberg, Unhashed

Foto: Flickr

Inschrijven nieuwsbriefNieuwe Podcast aflevering: Bitcoin voorraad, koers en Ripple!

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Geloof in bitcoin en koers daalt | Onthulling Satoshi Nakamoto | Impact Bakkt op bitcoin prijs

Fomoflash

Twitter-dochter Square Crypto lijft prominente bitcoin developer in

Wessel Simons

Bitcoin (BTC) rond $10.775, Faketoshi Nakamoto onthult naam en foto

Arnold Hubach

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder