XRP geïntegreerd in populair cryptobetaalplatform

Volgens de Filipijnse mediasite Bitpinas wordt XRP geïntegreerd in het cryptobetaalplatform Coins.ph. Hiermee kunnen de 5 miljoen gebruikers van het platform hun rekeningen betalen met behulp van XRP.

Coins.ph

De site, die in 2014 werd gelanceerd, stelt 5 miljoen mensen in staat om hun huishoudelijke rekeningen te betalen met behulp van de cryptocurrency. Het bedrijf wil tegen 2020 20 miljoen gebruikers hebben bereikt. Naast de opname van XRP accepteert de website ook betalingen in de vorm van bitcoin, bitcoin cash en ethereum.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Hoofd cryptocurrencies bij Coins.ph, Colin Goltra, gaf in een interview aan dat XRP’s integratie is beperkt tot een select aantal deelnemers en enkel op de Android app van het platform.

Goltra: “We’re still gathering data and deciding on our level of support for XRP”

XRP is een van de prominente wallets op het dashboard van de app en gebruikers kunnen gemakkelijk schakelen tussen andere wallets, waaronder de PHP-wallet. Gisteren sloot de proefperiode voor nieuwe gebruikers.

Wirex

Het nieuws komt kort nadat Ripple ook al aankondigde dat houders van hun cryptovaluta XRP in staat zijn om alles aan te kopen met XRP met behulp van de Wirex debetkaart.

Wirex werkt door het omzetten van crypto in traditionele valuta. Wirex ondersteunt daarbij niet enkel XRP maar ook 50 andere cryptovaluta’s. Het kent daarbij tevens het extra voordeel van snelle grensoverschrijdende betalingen.

Verschillende mogelijkheden

Uiteraard zijn er vele spelers in de markt die directe betaaloplossingen pogen te bieden voor de cryptoconsument. Het is al mogelijk om een grote verscheidenheid aan aankopen te doen met cryptocurrencies, en niet alleen met XRP, bitcoin of ether.

Cheap Air is een luchtvaart- en hotelaanbieder die een groot aantal cryptocurrencies accepteert. Ook het aantal geldautomaten in cryptovaluta neemt toe. En online en fysieke verkopers accepteren in toenemende mate cryptovaluta’s.

Mensen die met een QR-code op hun smartphone betalen hebben daarbij helemaal geen betaalkaart meer nodig. Tegenwoordig kun je het zo gek niet bedenken of het is al een keer met crypto’s aangekocht, van huizen tot auto’s en sieraden.

Bronnen: Chepicap, Bitpinas, Cheap Air

Foto: Flickr / Marco Verch

Inschrijven nieuwsbrief


Lees meer over:
betalingencryptoRippleXRP