Coinbase wil aantal cryptoassets fors uitbreiden

De Amerikaanse ruilbeurs Coinbase wil haar aanbod van digitale assets fors uitbreiden. De ruilbeurs uit Silicon Valley wil de drempel voor cryptobedrijven verlagen. De eerste stap is een online formulier waarmee een listing aangevraagd kan worden.

Coinbase notering

Nieuw aan het proces is dat elke beursnotering per jurisdictie beoordeeld wordt. Zo kan het zijn dat een bepaalde cryptomunt in bepaalde landen niet door Coinbase wordt aangeboden, zoals bijvoorbeeld Netflix met haar aanbod ook doet. Voorheen had Coinbase geen formeel proces op orde en was het feitelijk een kwestie van een goede lobby om genoteerd te worden als cryptomunt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Een notering aan Coinbase kan een fors effect hebben op de koers. Coinbase heeft wereldwijd 20 miljoen gebruikers en was een van de eerste ruilbeurzen waarmee gemakkelijk crypto in fiat geld omgewisseld kan worden.

CTO Balaji Srinivasan zie het volgende tegen nieuwssite Coindesk:

"Satoshi and Vitalik [Buterin] were not Coinbase customers. But all future and current asset creators and developers are. So it's like we're becoming a two-sided marketplace."

Srinivasan bevestigt dat bedrijven wél een extra tarief moeten afrekenen voor de aanvraag. Ook is er uiteraard een tarief om aan de ruilbeurs genoteerd te worden. Onbekend is hoe hoog dit bedrag is. Experts vinden het een goede stap van Coinbase om elke cryptoasset per jurisdictie te beoordelen.

Discussie Vitalik, Coinbase en OmiseGo

In onderstaande opname van Bitcoin Magazine NL gaat Srinivasan met Vitalik Buterin en Vansa Chatikavanij van OmiseGo met elkaar in gesprek over het nut van gecentraliseerde ruilbeurzen.

Bron: Coindesk

Lees meer over:
Coinbaseruilbeurs

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...