Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :

Column Luc Smits van Oyen: Goldman Sachs zwabbert met crypto-dossier

/
/
/
Views
Spread Your Crypto Love

Het nieuws dat Goldman Sachs éérst zou stoppen met de trading desk voor cryptovaluta en een dag ernaar de berichten betitelt als “nepnieuws”, is op zijn minst opvallend te noemen, aldus columnist Luc Smits van Oyen. Hij blikt terug wat er afgelopen week is voorgevallen.

Bitcoin in het rood

Woensdag 5 september is voor bitcoin een rode dag. De koers daalt binnen korte tijd van 7.400 dollar naar 6.900 dollar en zet de volgende dag de daling door naar 6.400 dollar. Binnen 24 uur tijd verliest de grootste cryptocurrency dus maar liefst 14 procent van zijn waarde. De daling is merendeels te danken aan een negatief bericht rondom Goldman Sachs. De financiële gigant zou aan nieuwssite Business Insider hebben gemeld dat de plannen om een cryptocurrency trading desk op te zetten van tafel zijn gehaald.

Kompas ontbreekt bij Goldman Sachs

Langere tijd heeft het bedrijf een uitgesproken mening gehad omtrent cryptocurrencies. Het opvallende is alleen dat deze om de zoveel tijd compleet overstag gaat.
In november 2017 noemde de toenmalige CEO Lloyd Blankenstein bitcoin niet meer dan een manier om te frauderen. Een maand later wordt naar buiten gebracht dat Goldman Sachs bezig is met het opzetten van een cryptocurrency trading desk. Daarnaast is het Circle dat in april 2018 cryptocurrency exchange Poloniex overneemt voor 400 miljoen dollar. Circle is een fintechbedrijf waarvan Goldman Sachs vanaf de start aandeelhouder van is. Ondanks het feit dat de toenmalige CEO Blankenstein bitcoin “één grote fraude” vindt heeft het bedrijf dus wel degelijk directe verbindingen met deze zogenaamde fraude.

Verdacht

Bitcoin was juist bezig met een positieve trend totdat het negatieve nieuws hier een einde aan bracht. Vandaag op 7 september doet de CFO van Goldman Sachs echter een opmerkelijke uitspraak tijdens een conferentie in San Francisco.
“I never thought I would hear myself use this term but I really have to describe that news as fake news,”

Het nieuws dat de investeringsbank de plannen om een cryptocurrency trading desk van tafel zou hebben gehaald is dus nep. Hoe dit nieuws naar buiten is gekomen blijft waarschijnlijk een vraag, verdacht vind ik het wel.

De CFO zegt zelfs dat Goldman Sachs in het proces is met het aanbieden van Bitcoin derivaten. De vraag vanuit cliënten zou zo groot zijn dat de bank zich verplicht voelde aan deze vraag te kunnen voldoen. Om te concluderen, al sinds begin 2017 komen er zowel negatieve als positieve signalen uit de bank omtrent cryptocurrencies, of deze signalen oprechte veranderingen zijn in toenadering tot cryptocurrencies betwijfel ik.

Advertisements
Http://www.bitcoinmagazine.nl

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Contentpartner: Cyber Capital

ACTIE Digital Florins!

Ledger Nano S voor slechts €79!

Airdrops claimen!

Nieuwe partner: Hodler Company

Cryptics actie: Win een Lambo!

Actie: gratis Tokenbox tokens

Nieuwe partner: Tokenbox.io

Maandactie: schrijf je in en win een HODL cap!

Nieuwe mediapartner: Coinpost.jp

This div height required for enabling the sticky sidebar


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
nl_NLDutch
nl_NLDutch