Crypto Inside – Cryptomarkt blijft onrustig, hedgefund manager Novogratz sorteert voor op bullrally

De cryptomarkt is donderdagnacht teruggeveerd: bitcoin doorbrak de 6.500 dollargrens en ethereum steeg maar liefst 18 procent de afgelopen 24 uur. Deze groei is de afgelopen uren weer een beetje afgetopt. De totale marktwaarde tikte de 200 miljard dollar aan.

“Bodem is bereikt”

De bodem van de cryptomarkt is bereikt, aldus crypto-investeerder Mike Novogratz in een recente tweet.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Adaptatie crypto en blockchain

Novogratz wijst op de zogenaamde Bloomberg Galaxy Crypto Index (BGCI), die alle prestaties en handel van alle grote cryptovaluta (bitcoin, ethereum) meet. Novogratz ziet in de huidige grafieken dezelfde partronen ontwikkelen als voor de rally van eind vorig jaar.

“Geef crypto de tijd”

Novogratz zei enkele maanden terug dat de echte groei van deze markt er nog aan komt. Hij verwacht binnen “twee tot drie jaar” er significant meer institutioneel geld naar deze markt vloeit. De adaptatie van de blockchaintechnologie door het bedrijfsleven neemt zeker nog vijf jaar in beslag, aldus deze invloedrijke hedge fundmanager.

Voorzichtig optimisme

Ondanks dat de cryptomarkt een grotere dip kende dan de dotcomindustrie ooit heeft gekend, overheerst voorlopig nog wel wat optimisme, getuige recente tweets van crypto-influencers in binnen – en buitenland.

Bronnen: Coinmarketcap / Cointelegraph

Inschrijven nieuwsbrief


Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passie voor muziek en sport, brengt graag een bezoek aan sportwedstrijden en concerten. Zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid maken hem niet alleen een expert in zijn vakgebied, maar ook een gewaardeerd lid van elke gemeenschap waar hij deel van uitmaakt.