Een van de meeste populaire Indiase beurzen Zebpay sluit door maatregel centrale bank

Een van de grootste crypto ruilbeurzen van India, Zebpay, moet noodgedwongen sluiten. De centrale van India heeft namelijk alle transacties van en naar cryptoruilbeurzen in het land bevroren. Hierdoor zijn er geen fiat-transacties meer mogelijk van en naar de ruilbeurs. Cryptobeleggers kunnen niet meer instappen of hun winst incasseren.

Sluiting Zebpay

In een verklaring op Twitter zegt Zebpay het volgende:

Alle transacties op het platform zijn geannuleerd en alle handel is vanaf 4 uur ’s middags lokale tijd stopgezet. Wel kunnen klanten nog gebruik maken van hun wallet.
De Indiase regering staat al langer afwijzend tegen cryptovaluta.

Beursapp

Zebpay is in korte tijd uitgegroeid tot een van de meest populaire ruilbeurzen van India. Haar bitcoin wallet en beursapp zijn de meest downloade crypto-apps van het land. Eind 2017 stond de teller op meer dan één miljoen downloads.
Op moment van schrijven heeft Zebpay naar eigen zeggen drie miljoen gebruikers, gebruikers kunnen in 20 cryptovaluta handelen.

Bronnen: Zebpay / Quartz / Coindesk

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!