EXCLUSIEF Cryptobetaalprovider Circle: “Meer institutioneel geld stroomt naar crypto”

Tijdens de World Blockchain Forum in Londen spraken we met Marieke Flament, de chief marketing officer van Circle wereldwijd en manager van de Europese activiteiten van Circle. Circle is van origine een Iers fintech startup en begonnen als betaalprovider. Bekend is dat Goldman Sachs van het begin een minderheidsaandeel in het bedrijf heeft genomen. Recentelijk heeft een consortium onder leiding van Bitmain er 110 miljoen dollar een kapitaalinjectie gegeven van 110 miljoen dollar. Ook zijn we eigenaar van de crypto ruilbeurs Poloniex. Ze hebben bijvoorbeeld de Circle Pay, Circle Trade en Circle Invest. De huidige bedrijfswaarde wordt geschat op 3 miljard dollar. Recentelijk kwam Circle in het nieuws door, net zoals Tether, een stablecoin op de markt te willen brengen, een cryptovaluta met als achterliggende waarde de dollar. Ook ziet Flament een groei in het aantal OTC-deals. Zij pleit ook voor meer regelgeving en stabiliteit voor de cryptovalutawereld.

Interview Circle

Bekijk hier het interview met Flament over de laatste ontwikkelingen bij Circle.

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!