Archief » Goldman Sachs CFO: Bank gaat door met ontwikkeling crypto tradingdesk

Goldman Sachs CFO: Bank gaat door met ontwikkeling crypto tradingdesk

De CFO van Goldman Sachs, Martin Chavez, geeft aan dat het nieuws dat gisteren uitkwam dat Goldman Sachs stopt met de ontwikkeling van een crypto tradingdesk “nepnieuws” betreft.

Bitcoin onderuit na nepnieuws

Op de TechCrunch Disrupt Conference in San Francisco, gaf Chavez aan dat het nieuws over de bedoelingen van het bedrijf om te stoppen met de ontwikkeling van een crypto handelsdesk niet klopt.

Enkele koppen die gisteren het Nederlandse nieuws sierden:

“Bitcoin onderuit na terugtrekkende beweging Goldman Sachs”
“Goldman Sachs gelooft niet meer in crypto: koersen hard onderuit”
“Even weer een dip in cryptoland nu Goldman Sachs afziet van handelsdesk”
“Forse waardedaling cryptovaluta door uitblijven cryptohandelsplatform”

  bitcoin meester  

Fake news

Volgens Chavez dus pertinent onjuist. In eerste instantie werd door Bloomberg in december vorig jaar melding gemaakt van het nieuws dat Goldman Sachs van plan was om tegen eind 2018 een crypto unit op te zetten. Gisteren rapporteerde Business Insider dat onbekende bronnen aangaven dat Goldman Sachs stopt met de ontwikkeling van een handelsdesk.

Chavez: “I never thought I would hear myself use this term but I really have to describe that news as fake news. Maybe someone who was thinking about our activities here got very excited that we would be making markets as principal and physical Bitcoin, and as they got into it they realized part of the evolution but its not here yet. Physical bitcoin is something tremendously interesting, and tremendously challenging. From the perspective of custody, we don’t yet see an institutional-grade custodial solution for Bitcoin, we’re interested in having that exist and it’s a long road”

Uitstel geen afstel

Voordat Goldman Sachs verder kan met de ontwikkeling van zo’n handelsdesk moet er dus eerst een betrouwbare custody solution op worden gezet. Daar is de bank vooralsnog hard mee aan het werk, aldus Chavez. Chavez merkte op dat het bedrijf werkt aan een soort bitcoin-derivaat, een over-the-counter derivaat die worden afgerekend in dollars. De BTC/USD-referentieprijs wordt daarbij bepaald door verschillende cryptobeurzen.

Bitcoin en andere cryptovaluta’s daalden gisteren hard. Binnen een uur ging de gehele markt met liefst 12 miljard dollar onderuit. De volledige top 100 kende daarbij een substantieel verlies met dubbele cijfers. Bitcoin handelt vandaag weer stabiel, iets onder de 6.500 dollar. De verklaring van het feit dat bitcoin en de crypto’s hard onderuit gingen op het nepnieuws is overigens weinig constructief, aangezien de markt al sinds begin dit jaar in het slop zit.

Bron: CNBC

Foto: Flickr / Marco Verch

 

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Deze 5 grafieken maken duidelijk dat bitcoin meer is dan de Tulpenmanie

Wessel Simons

‘Bitcoin beter reguleren voordat er een ETF komt’, aldus SEC-voorzitter

Arnold Hubach

CEO Overstock.com dumpt aandelen en koopt bitcoin, goud en zilver

Job Nijsen

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder