Nieuws » Kantar TNS: Nederland telt 100.000 cryptobeleggers minder, bitcoin minder populair

Kantar TNS: Nederland telt 100.000 cryptobeleggers minder, bitcoin minder populair

Het aantal crypto-‘believers’ is in het ontnuchterende jaar 2018 fors gedaald. Circa 480.000 Nederlanders bezitten cryptovaluta. In januari 2018 waren dit er nog 580.000. Dat maakt het Nederlandse onderzoeksbureau Kantar TNS (eerder bekend als TNS NIPO) in een nieuw onderzoek bekend. Ruim 35.000 Nederlanders zijn in augustus ondervraagd.

Uitstapredenen

Uit een eerder bericht deze maand “Bitcoin-hype is over” bleek al: Nederlanders zoeken op Google veel minder naar bitcoin of cryptovaluta. De verminderde interesse hangt grotendeels samen met het inzakken van de koersen. Ruim €600 miljard is uit de cryptomarkt gevloeid. Nederlanders noemen ‘winstneming’ of juist het beperken van hun verlies als redenen voor het uitstappen. Een kwart van de uitstappers zegt niet meer in de toekomst van cryptovaluta te geloven.

  bitcoin meester  

Crypto-markt ontspant

De onderzoekers nuanceren: een uitstap van 100.000 lijkt fors, maar de markt is nog veel dieper gebodemd naar een kwart van de marktwaarde begin dit jaar. Ook het aantal bezitters van cryptovaluta is nog drie keer zo hoog dan in augustus 2017.

Bitcoin minder populair

Wel opvallend: het aantal bezitters van bitcoin is verminderd van 73 procent in augustus vorig jaar naar 56 procent nu. Het aandeel van de XRP-munt van Ripple is in de wallets 22 procent, en ook 21 procent heeft de Gulden in zijn portfolio zitten.
Een afsluitende conclusie: de dagwaarde van de gemiddelde portfolio ligt een stuk lager dan in januari 2018, maar ongeveer gelijk met augustus vorig jaar.

Bitcoin Magazine NL sprak onderzoeker Reg van Steen vorig jaar november tijdens de Crypto Summit in Ede. Lees hier het interview >>

Bron: persbericht Kantar TNS

 

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Deze 5 grafieken maken duidelijk dat bitcoin meer is dan de Tulpenmanie

Wessel Simons

‘Bitcoin beter reguleren voordat er een ETF komt’, aldus SEC-voorzitter

Arnold Hubach

CEO Overstock.com dumpt aandelen en koopt bitcoin, goud en zilver

Job Nijsen

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder