cryptomunten Nieuws

Oprichter één na grootste cryptobeurs OKEx opgepakt

Star Xu, de oprichter van de één na grootste cryptobeurs ter wereld OKEx, is door de politie van Shanghai opgepakt op verdenking van fraude. Dat meldt de Chinese nieuwssite Sina News.

   
   

WFEE Coin

De fraude heeft betrekking op het bedrijf WFEE Coin, waar Xu aandeelhouder van is. Volgens nieuwssite Nulltx heeft WFEE Coin tokens verkocht via haar website, maar kreeg de politie klachten binnen van kopers van deze tokens. De verdenking is frauduleus handelen. Xu is hierover ondervraagd. Opvallend is dat de fraudezaak waarschijnlijk

OKex heeft niet officieel gereageerd op het nieuws, hoewel zijn compagnon onderstaande op Twitter verkondigt:

  bitcoin meester  

OKEx

OKEx is volgens marktvorser Coinmarketcap de grootste cryptobeurs na Binance. Het dagelijkse handelsvolume ligt op ruim 700 miljoen dollar, waarvan het handelspaar BTC/USDT 134 miljoen dollar voor haar rekening neemt. Ethereum, EOS en Bitcoin Cash volgen met respectievelijk 81 miljoen dollar, 74 miljoen dollar en 34 miljoen dollar aan dagelijkse handel.

Handelsvolume

In de maand juli had de ruilbeurs 5,7 miljard dollar aan handelsvolume and in juni 2018 2,9 miljard dollar.
Als aandeelhouder van WFEE kan Xu verantwoordelijk worden geacht voor alle frauduleuze inspanningen met betrekking tot deze investeringsregeling. Uit het onderzoek is echter gebleken dat het bedrijf van Xu in Shanghai niet verantwoordelijk is voor de uitgifte van de valuta. In plaats daarvan werd dat deel van het bedrijf in Beijing afgehandeld.

Bronnen: ZeroHedge / Cointelegraph / Sina News

 

 

 

Mis niks en ontvang de gratis wekelijkste crypto en blockchain nieuwsbrief!

Spread Your Crypto Love

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achterWP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com