Binance schoonmaak: Iconomi, Bytecoin, ChatCoin en Triggers van beurs gehaald

Binance heeft bekendgemaakt de volgende vier cryptovaluta van haar ruilbeurs te halen: Iconomi (ICN), Bytecoin (BCN), ChatCoin (CHAT) en Triggers (TRIG). Inmiddels zijn de koersen van deze cryptovaluta dalende.

Binance schoonmaak: Iconomi, Bytecoin, ChatCoin en Triggers

CEO Changpeng “CZ” Zhao maakte het nieuws zelf bekend via Twitter, na de officiële bekendmaking op hun eigen site. Binance is met een handelsvolume van 874 miljoen dollar de afgelopen 24 uur (gecorrigeerd volume door Coinmarketcap, redactie) de grootste ruilbeurs van dit moment. Ze kondigen aan “periodiek hun genoteerde digitale assets te controleren of ze voldoen aan onze hoge kwaliteitsstandaard.” Opvallend is de keuze om Iconomi uit te sluiten, een wat oudere cryptomunt die ook bij Kraken staat genoteerd. Probleem is dat een groot deel van hun volume vanuit Binance komt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ceo “CZ” gaat uitgebreid op Twitter in de kwestie door vragen van andere twitteraars te beantwoorden.

De vraag is: waar kijkt Binance voordat men een project aanneemt dan wel afwijst. Het gaat om de volgende selectiecriteria.

Bytecoin

Binnen de industrie werd enigszins verbaasd gereageerd dat Bytecoin, dat bekend stond als een zeer speculatieve cryptomunt, toch genoteerd werd aan Binance. Daarover zegt CZ het volgende op Twitter.

Goed doel

Het nieuws komt in dezelfde week dat Binance aankondigt haar opbrengsten uit beursnoteringen te schenken aan een goed doel. Binance wil daarvoor een aparte stichting in het leven gaan roepen. Er is al langer kritiek op de hoge tarieven die ruilbeurzen, niet alleen Binance, vragen aan projecten om genoteerd te worden. Voorlopig blijven de tarieven wél in tact, maar gaan ze in het geval van Binance naar een goed doel voor de ontwikkeling van…blockchainprojecten.

Podcast #1 met “CZ”

Beluister hier onze podcast met “CZ”, opgenomen op 6 juli dit jaar tijdens het Techcrunch event in het Zwitserse Zug.

Inschrijven nieuwsbrief


Lees meer over:
Binance

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...