Britse crypto-ondernemer Nick Ayton: “Ik verwacht in 2019 een tsunami aan security tokens”

“Er komt een tsunami aan security tokens aan in 2019”, is de verwachting van Nick Ayton, een uitgesproken en kleurrijke duizendpoot in de cryptowereld. Vanuit onder meer Londen begeleidt hij onder meer investeringen van family offices in cryptovaluta. Ook heeft hij onder meer een eigen token (Chainstarter) in het leven geroepen en is hij oprichter van een cryptobeurs in Malta.

Digitale ‘effecten’

Ayton is behoorlijk zeker dat we in 2019 veel meer zogenaamde security tokens (STO) op de markt gaan zien, nu de markt van utility ICO’s in 2018 fors gecorrigeerd is. Simpel gezegd, met een zogenaamde STO kunnen bedrijven een deel van hun waarde liquide maken door het uitgeven van digitale aandelen. Het gehele administratieve proces van een aandeel (aankoop, uitgifte dividend) wordt via een smart contract de blockchain geregeld. In Nederland zijn Ockel Computer en ByeleX voorbeelden van bestaande bedrijven die digitale aandelen uitgeven. Voordeel is dat in Nederland bedrijven zijn vrijgesteld van een licentie zodra er minder dan vijf miljoen euro aan kapitaal ‘via de crowd’ wordt opgehaald, vergelijkbaar met een crowdfundingcampagne.

STO’s

Wel zijn er de nodige uitdagingen. Zo zijn er nog weinig ruilbeurzen waar STO’s verhandeld kunnen worden. Ook is het de vraag of deze markt open is voor élke belegger, omdat je geregistreerd moet zijn als geaccrediteerde investeerder. Zo wordt er veel vanuit Azië in ICO’s geïnvesteerd en de vraag is of Aziatische investeerders in de VS in STO’s kúnnen beleggen.

Interview Nick Ayton

Bekijk hier het interview wat Bitcoin Magazine NL had met Nick Ayton tijdens de Crypto Challenge Forum op de locatie Westminister Hall in Londen.

Disclaimer: wij benadrukken dat wij geen advies geven en dat deze informatie ter educatieve doeleinden heeft. Handel in cryptomunten geschiedt op eigen risico.

Inschrijven nieuwsbriefDisclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!