Crypto NL #2 – CRYPTOTAG beveiligt met titanium pas je recovery seeds

CRYPTOTAG is één van de nieuwe namen binnen de Nederlandse blockchaingemeenschap. Het team uit Amsterdam onderscheidt zich met een fysiek product, de CRYPTOTAG, een plak titanium die bestendig is tegen extreme temperaturen, erosie en corrosie. We spreken met oprichter Adrijan Scekic en zijn adviseur Steven tijdens het World Blockchain Forum in Londen.

3 vragen aan CRYPTOTAG

BM: Wat is CRYPTOTAG?
ST: “CRYPTOTAG is een premium backup-systeem voor je 12- of 24-cijferige recovery seeds. De gemiddelde belegger heeft misschien al een oplossing in de vorm van een Ledger of Trezor, maar uiteindelijk moet je je backup woorden op een papiertje schrijven. Wij geloven niet dat dat écht veilig is, terwijl het vaak om serieuze bedragen gaat die je kunt verliezen. Vraag een belegger naar het belangrijkste onderwerp en veiligheid eindigt steevast in de top 3. Met CRYPTOTAG willen wij veiligheid opnieuw op de kaart zetten.”

BM: De CRYPTOTAG is gemaakt van titanium. Waarom is er voor dit edelmetaal gekozen?

AS: “We hebben een voorbereidingstijd gehad van ruim 16 maanden. Zo zijn we op bezoek geweest bij goudsmeden, sieradenmakers en metaalbewerkers en hebben we diverse gravuremethodes onderzocht. Ook hebben we diverse materialen, van hardplastic tot metalen platen uitgetest, maar we wisten al gauw dat titanium de juiste keuze is. Uit uitvoerige testen blijkt de plaat bestand tegen extreme temperaturen (tot 1665 graden), erosie en corrosie. Het kan echt kogels tegenhouden.”

BM: Hoe onderscheidt de CRYPTOTAG zich?

ST: “Zoals Adrijan al zei is dit allereerst een onverwoestbaar product. Ten tweede kunnen beleggers er behoorlijk wat backup-woorden op kwijt, 48 in totaal. Het product bestaat uit twee aparte titanium pasjes, dus je kunt ook de ene helft van je code op pasje één kwijt en de andere helft van de code op de andere pas. Daarmee wordt het risico nog meer verkleind in onze ogen. Hier in Londen maar ook elders krijgen we tot nu toe enthousiaste reacties op dit product. We kunnen binnenkort verklappen welke grote partijen interesse hebben in dit product om bij hun achterban aan de man te brengen.”

Meer informatie

Meer informatie over CRYPTOTAG? Ga naar de website Cryptotag.io.
De huidige pre-sale prijs is bij Cryptomaan is €159 ex btw.

Interview CRYPTOTAG tijdens World Blockchain Forum

Bekijk hier het interview met CRYPTOTAG.

Disclaimer: dit artikel is onderdeel van een content partnership tussen Bitcoin Magazine NL en CRYPTOTAG

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!