Archief » Crypto NL #2 – CRYPTOTAG beveiligt met titanium pas je recovery seeds

Crypto NL #2 – CRYPTOTAG beveiligt met titanium pas je recovery seeds

CRYPTOTAG is één van de nieuwe namen binnen de Nederlandse blockchaingemeenschap. Het team uit Amsterdam onderscheidt zich met een fysiek product, de CRYPTOTAG, een plak titanium die bestendig is tegen extreme temperaturen, erosie en corrosie. We spreken met oprichter Adrijan Scekic en zijn adviseur Steven tijdens het World Blockchain Forum in Londen.

3 vragen aan CRYPTOTAG

BM: Wat is CRYPTOTAG?
ST: “CRYPTOTAG is een premium backup-systeem voor je 12- of 24-cijferige recovery seeds. De gemiddelde belegger heeft misschien al een oplossing in de vorm van een Ledger of Trezor, maar uiteindelijk moet je je backup woorden op een papiertje schrijven. Wij geloven niet dat dat écht veilig is, terwijl het vaak om serieuze bedragen gaat die je kunt verliezen. Vraag een belegger naar het belangrijkste onderwerp en veiligheid eindigt steevast in de top 3. Met CRYPTOTAG willen wij veiligheid opnieuw op de kaart zetten.”

BM: De CRYPTOTAG is gemaakt van titanium. Waarom is er voor dit edelmetaal gekozen?

AS: “We hebben een voorbereidingstijd gehad van ruim 16 maanden. Zo zijn we op bezoek geweest bij goudsmeden, sieradenmakers en metaalbewerkers en hebben we diverse gravuremethodes onderzocht. Ook hebben we diverse materialen, van hardplastic tot metalen platen uitgetest, maar we wisten al gauw dat titanium de juiste keuze is. Uit uitvoerige testen blijkt de plaat bestand tegen extreme temperaturen (tot 1665 graden), erosie en corrosie. Het kan echt kogels tegenhouden.”

BM: Hoe onderscheidt de CRYPTOTAG zich?

ST: “Zoals Adrijan al zei is dit allereerst een onverwoestbaar product. Ten tweede kunnen beleggers er behoorlijk wat backup-woorden op kwijt, 48 in totaal. Het product bestaat uit twee aparte titanium pasjes, dus je kunt ook de ene helft van je code op pasje één kwijt en de andere helft van de code op de andere pas. Daarmee wordt het risico nog meer verkleind in onze ogen. Hier in Londen maar ook elders krijgen we tot nu toe enthousiaste reacties op dit product. We kunnen binnenkort verklappen welke grote partijen interesse hebben in dit product om bij hun achterban aan de man te brengen.”

Meer informatie

Meer informatie over CRYPTOTAG? Ga naar de website Cryptotag.io.
De huidige pre-sale prijs is bij Cryptomaan is €159 ex btw.

Interview CRYPTOTAG tijdens World Blockchain Forum

Bekijk hier het interview met CRYPTOTAG.

Disclaimer: dit artikel is onderdeel van een content partnership tussen Bitcoin Magazine NL en CRYPTOTAG

Nieuwe Podcast aflevering: Bitcoin maximalisten aan de tokens op Ethereum, een 'nieuwe' Satsohi en meer

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Bitcoin update: BTC rond $10.400. Forks van bitcoin verliezen steeds meer terrein

Arnold Hubach

Bitcoin in Gaza: ‘Doorsnee Palestijnen gebruiken BTC meer dan Hamas’

Robin Heester

‘Bitcoin (BTC) prijsstijging komt door retail-beleggers’, zegt Winklevoss-duo

Wessel Simons

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder